Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

ΔΥΠΑ: Παρατείνεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 25.000 ανέργους – Ποιους αφορά

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

/ by Newsroom


Παρατείνεται για 4 μήνες το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας της ΔΥΠΑ για 25.000 ανέργους, όπως αναφέρεται στην τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Β’ 797- 16.2.2023).

Πρόκειται για την «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς» στο οποίο επισημαίνεται πως  μετά το πέρας της οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον 4 μήνες υπό τους ίδιους όρους –που ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση- και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα, σε Δήμους, Περιφέρειες και λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Ολόκληρη η ΚΥΑ

Όπως αναφέρεται στην τροποποιημένη απόφαση της υπ’ αρ. 1.5613/14-12-2021 κοινής υπουργικής απόφασης,  στο άρθρο 1 προστίθεται παρ. 5 ως εξής:

«5. Η παρούσα δράση επεκτείνεται, μετά το πέρας της, για διάστημα 4 επιπλέον μηνών.

Για τους Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων που υπάγονται στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, η δαπάνη της επέκτασης θα καλυφθεί από πόρους της ΔΥΠΑ (εθνικό σκέλος).

Για τους Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων που υπάγονται στις λοιπές περιφέρειες της χώρας η δαπάνη της επέκτασης θα καλυφθεί για τους 2 πρώτους μήνες από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» (συγχρηματοδοτούμενο σκέλος) και για τους 2 επόμενους μήνες από πόρους της ΔΥΠΑ (εθνικό σκέλος).

2.Στο τέλος της παρ. 3 του άρθρου 2 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Μετά το πέρας της ως άνω οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον 4 μήνες, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα, σε Δήμους, Περιφέρειες και λοιπά Ν.Π.Δ.Δ.».

Τι θα γίνει με όσους έληξε η σύμβαση

3.Στην περίπτωση ωφελουμένων, των οποίων η σύμβασή τους έχει λήξει πριν την δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι τελευταίοι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη ισχύος της παρούσας, για όλο το χρονικό διάστημα της τετράμηνης επέκτασης του προγράμματος.

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αρ. 1.5613/14-12-2021 (Β’ 5895) κοινή υπουργική απόφαση.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP