Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Το Πράσινο & Μωβ στις Σέρρες

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

/ by Newsroom


Το Πράσινο & Μωβ στις Σέρρες


Συνέντευξη Τύπου στις Σέρρες έδωσε η συμμαχία «Πράσινο και Μωβ», εστιάζοντας στην εγκατάλειψη της περιοχής, τη συρρίκνωση του πληθυσμού, την απαράδεκτη υποβάθμιση της υγείας, το έλλειμα στον πολιτισμό και την περιθωριοποίηση σημαντικών κοινωνικών στρωμάτων. Και κατέθεσε πράσινες και εναλλακτικές προτάσεις.

«Υπάρχει μεγάλο άγχος και στεναχώρια σε πολλούς για το πως θα τα βγάλουν πέρα. Οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε μια κατάσταση παραίτησης», τόνισε η Βασιλική Γραμματικογιάννη, δημοσιογράφος, συνεπικεφαλής της συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ. «Πώς να αντιμετωπίσει κανείς την ακρίβεια, την ανεργία, την ανασφάλεια που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ευρώπη, τις φυσικές καταστροφές… Έχουμε μπει ήδη σε μια μαύρη εποχή και χρειάζεται να παλέψουμε για να βρούμε τον δρόμο εξόδου από αυτές τις πολλαπλές κρίσεις, που η μια διαδέχεται την άλλη. Στη συμμαχία Πράσινο και Μωβ βρήκαμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε ό,τι μας χωρίζει και να αναπτύξουμε πνεύμα συνεργασίας, ώστε να πολεμήσουμε το σκοτάδι και τον διχασμό. Σε αυτή τη μάχη σας θέλουμε μαζί μας, ώστε με μια σειρά πολιτικών που εστιάζουν στη κοινωνία, στο περιβάλλον και στα δικαιώματα να βρούμε την έξοδο. Διαφορετικά με την κοινωνία εξαθλιωμένη και διχασμένη τα φώτα του πολιτισμού μας θα σβήσουν για πάντα», σημείωσε.

«Δεν είναι δυνατόν ο Νομός Σερρών, με τη μεγάλη καλλιεργήσιμη έκταση και γονιμότητα των εδαφών, τα νερά, να απαξιώνεται, να συρρικνώνεται πληθυσμιακά (14,3% την τελευταία δεκαετία) και να καταλαμβάνει το χαμηλότερο ΑΕΠ σε όλη τη χώρα σε βάθος 20ετίας», τόνισε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής των Πράσινων/EFA. «Δεν είναι λογικό να έχει υπουργό Μεταφορών και πιο πριν υπουργό Δημοσίων Έργων και να μη συνδέεται με τη σιδηροδρομική Εγνατία και τη Θεσσαλονίκη και να υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο τη μέρα μέχρι τη Δράμα και όχι την Αλεξανδρούπολη. Δεν είναι ανεκτό να φυτοζωεί το ΕΣΥ και να μην υπάρχουν αναισθησιολόγοι ή ασθενοφόρα. Ο θάνατος της τευτλοκαλλιέργειας και η οικονομική καθίζηση δεν συγκίνησε τις κυβερνήσεις.

«Το πράσινο και μωβ είναι μια πολύχρωμη συμμαχία νέων πολιτικών δυνάμεων που διεκδικούν τα δικαιώματα στην ζωή όχι με επιδόματα και πολιτικές ισχυροποιούν τους δυνατούς και κάνουν πιο αδύναμους και εξαρτημένους τους πολίτες», ανέφερε ο Θανάσης Μακρής, τ. περιφερειακός σύμβουλος. «Τα 10 δισεκατομμύρια που έδωσε η κυβέρνηση στις ενεργειακές εταιρείες ήταν αρκετά να χρηματοδοτήσουν 1200 κιλοβατώρες ετησίως δωρεάν για πολίτη αυτής της χώρας για τα επόμενα 20 με 25 χρόνια αν επενδυόταν σε φωτοβολταϊκά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτή είναι η προσέγγιση μας για βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση που θέλει τον πολίτη αυτόνομο μέσα από την εξασφάλιση ελάχιστο εγγυημένο ενεργειακό εισόδημα. Η κυκλική οικονομία και πραγματική ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και υπηρεσιών στην τοπική αγορά αποτελεί το κλειδί όχι μόνο για μείωση του κλιματικού αποτυπώματος του παραγωγικού μοντέλου αλλά ουσιαστικά για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των κοινωνικών συνεπειών της εξάντλησης των πόρων που προκαλεί το παραγωγικό μοντέλο της παγκοσμιοποιημένης αγοράς». 

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε η Στεργιανή Ντίνα, πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Νέα Ατλαντίδα και στέλεχος του Εθνικού Κόμματος Ρομα, που περιέγραψε τα προβλήματα των Ρομά και ανάπτυξε πρόταση δημιουργίας οικοκοινοτήτων σε εγκαταλειμμένα χωριά των Σερρών, όπου θα εγκατασταθούν οικογένειες Ρομά και θα αναπτύξουν βιώσιμη παραγωγική και αγροτική δραστηριότητα.

Το «Πράσινο και Μωβ» είναι μια ευρεία συμμαχία 7 κομμάτων για:

 • σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις, 

 • αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα,

 • δίκαιη, βιώσιμη αλληλέγγυα οικονομία για όλους και όλες,

 • στήριξη της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου, των δικαιωμάτων,

 • μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης.

Η Διακήρυξη της συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ» είναι συνημμένη, όπως και φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου και την επίσκεψη στα γραφεία ΚΟΙΝΣΕΠ Νέα Ατλαντίδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Σωματείων Ρομά στο Αλημπέκιοϊ.


E-MAIL: prasinomov.gr@gmail.com
WEBSITE https://prasinomov.gr/
FACEBOOK https://www.facebook.com/PrasinoMov
TWITTER https://twitter.com/PrasinoMov
INSTAGRAM https://www.instagram.com/prasinomov.gr 

YOUTUBE https://www.youtube.com/@PrasinoMovΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ

Οικολόγοι Πράσινοι, ΠΡΑΣΙΝΟΙ, Κόμμα Πειρατών, Πράσινοι - Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ

Συμμαχία για σύγχρονες, βιώσιμες, οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές απαντήσεις 

με αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα, 

σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη  

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Τα κόμματα και κινήσεις που υπογράφουμε, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με φιλοδοξία και δέσμευση να είμαστε χρήσιμοι και χρήσιμες στην κοινωνία με συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις, σχέδιο και όραμα. Είμαστε ενεργοί πολίτες με σημαντική κοινωνική, επαγγελματική και επιστημονική εμπειρία, αυτόνομοι από σκοπιμότητες και συμφέροντα, υπέρμαχοι των ελευθεριών και των δικαιωμάτων, που φιλοδοξούν να αλλάξουν την καθημερινότητα, τις συνειδήσεις και την πολιτική. Είμαστε αντίθετοι με τις κυρίαρχες πολιτικές και έχουμε εναλλακτικές προτάσεις για ένα κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό μοντέλο που επικεντρώνει στην υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος και των κοινών αγαθών, στην άμεση ανακούφιση του συνόλου της κοινωνίας από τις επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων με αύξηση του βιοτικού επιπέδου αλλά και σε ολοκληρωμένες μακροπρόθεσμες διεξόδους για τη φύση και τα ζώα, την κοινωνία, τον πλανήτη, στη βάση της αειφορίας.

Ποτέ άλλοτε τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα και ο κόσμος δεν είχαν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα τόσες επείγουσες και αλληλένδετες κρίσεις:

 • Μετά από την πολύχρονη οικονομική καθίζηση, την υγειονομική κρίση, την ενεργειακή κρίση και κερδοσκοπία και την πολεμική ένταση, μεγάλο τμήμα των πολιτών βουλιάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ οι ανισότητες είναι πολύ βαθιές και πρέπει να μειωθούν. Η ακρίβεια ακόμη και στα βασικά αγαθά οδηγεί τους πολλούς σε αδιέξοδο. Οικογένειες εργαζόμενων ζουν σε φτώχεια. Η ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, είναι εκρηκτική και έχει οδηγήσει σε νέο κύμα μετανάστευσης. Ταυτόχρονα ερημώνει η μισή χώρα (ορεινές περιοχές και μη τουριστικά νησιά) από ενεργό πληθυσμό και οικονομικές δραστηριότητες,

 • Όμως, η κοινωνική και οικονομική κρίση, και η αντιμετώπισή τους συνδέονται με την κλιματική και οικολογική κρίση και πρέπει οι λύσεις να είναι συνεκτικές. Η κλιματική κρίση εξελίσσεται ανεμπόδιστα. Τα χρονικά περιθώρια για να την τιθασεύσουμε ολοένα στενεύουν. Τα κατεστημένα κόμματα μιλούν για το κλίμα ενώ επιμένουν στα ορυκτά καύσιμα και τις εξορύξεις. Η υπερθέρμανση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνδέονται με μεγάλες κοινωνικές αναστατώσεις και βαρύ οικονομικό κόστος, που καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και οι επιστήμονες συμφωνούν ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία να σώσουμε τον πολιτισμό μας. Εάν συνεχίσουμε στον δρόμο της κλιματικής αμεριμνησίας, τα παιδιά θα μάχονται για την επιβίωσή τους και τα εγγόνια μας για την ίδια τη ζωή τους. 

 • Τα μέτωπα της πανδημίας του είναι ακόμη ανοιχτά, το ΕΣΥ αποδυναμωμένο, το κόστος σε ζωές από τα βαρύτερα αναλογικά στον αναπτυγμένο κόσμο. Η υγεία των ανθρώπων παραμένει ουσιαστικό προνόμιο των πλουσιότερων. Οι πιο ευάλωτοι έχουν χειρότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Χρειαζόμαστε μια ενιαία προσέγγιση της υγείας, των ανθρώπων, της φύσης, των ζώων και των οικοσυστημάτων. Το σύστημα υγείας δεν ανταποκρίνεται και δεν είναι ανθεκτικό στις κοινωνικές, δημογραφικές και περιβαλλοντικές αλλαγές. Η εισβολή της ανθρώπινης δραστηριότητας στην άγρια φύση ευνοεί την πιθανότητα εμφάνισης νέων, πιο μεταδοτικών και θανατηφόρων ασθενειών.  

 • Η ελληνική οικονομία βρίθει από στρεβλώσεις: βασισμένη υπέρμετρα στην κατανάλωση και τον μαζικό τουρισμό και με χαμηλά επίπεδα παραγωγικότητας στους υπόλοιπους τομείς, με τα χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης και πράσινων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, μικρή εισχώρηση τεχνολογιών που θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη τη ζωή μας, έλλειψη διαφάνειας και ανταγωνισμού στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, και η ανεργία των νέων παραμένει από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

 • Η εκπαίδευση είναι ασύνδετη με τις ανάγκες μιας βιώσιμης και παραγωγικής οικονομίας και κοινωνίας, το δημόσιο σχολείο υποβαθμισμένο, η τεχνική εκπαίδευση είναι παραμελημένη, η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο δυσβάσταχτη οικονομικά για μικρομεσαία στρώματα και σχεδόν απρόσιτη για τους φτωχούς πολίτες. Το  εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να εφοδιάζει τους μαθητές και τις μαθήτριες με τις γνωστικές και συναισθηματικές ικανότητες που απαιτούν οι σύγχρονες προκλήσεις. Χρειαζόμαστε κριτική σκέψη, δημιουργικότητα και ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, όπως και τεχνικές ικανότητες, ειδικά σε θέματα νέων και πράσινων τεχνολογιών. Η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η εκπαίδευση για το κλίμα, η αειφορία πρέπει να διαπερνούν όλη την εκπαιδευτική διαδικασία και τις υποδομές.

 • Η δημόσια διοίκηση είναι αναποτελεσματική, γραφειοκρατική και σε μεγάλο βαθμό αδιαφανής. Η ψηφιοποίηση πρέπει να είναι ουσιαστικά καινοτόμα, να οδηγεί στη δραστική απλοποίηση των διαδικασιών και στη μείωση της γραφειοκρατίας.

 • Σε παγκόσμιο επίπεδο τα φυσικά οικοσυστήματα καταπατούνται, ζούμε ήδη μια 6η μαζική εξαφάνιση ειδών ενώ φτάνουμε σε οριακή δυνατότητα πρόσβασης σε βασικές πρώτες ύλες, κρίσιμες για το σημερινό οικονομικό μοντέλο. Η στάση του ανθρώπου προς τα ζώα χρειάζεται ριζική αλλαγή, τόσο για τα ζώα, τη φύση, αλλά και για τους ανθρώπους. Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, η αυτοκτονική εκστρατεία των ανθρώπων κατά της φύσης πρέπει να σταματήσει.

 • Στην Ευρώπη επέστρεψε ο πόλεμος και οι βίαιες προσαρτήσεις εδαφών, με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η απειλή του πυρηνικού πολέμου αναδύθηκε ξανά. Η ενεργειακή εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, αλλά και η πρόσβαση στα τρόφιμα, χρησιμοποιούνται ως όπλα πολέμου. Η κούρσα των εξοπλισμών δεν θα οδηγήσει στην ειρήνη και την ευημερία αλλά σε μια ανασφάλεια με περισσότερες στρατιωτικές δαπάνες. Ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, αντί για επικίνδυνους ανταγωνισμούς για εξορύξεις υδρογονανθράκων έχουμε ανάγκη από μια Πράσινη Συμφωνία προς όφελος όλων των κοινωνιών και του μεσογειακού περιβάλλοντος.

 • Όσο οι κυβερνήσεις φαίνονται απρόθυμες ή ανίκανες να προστατεύσουν αποτελεσματικά την κοινωνική συνοχή, δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για άνοδο της ακροδεξιάς, συρρίκνωση της δημοκρατίας και ενίσχυση του αυταρχισμού. Φαινόμενα όπως οι υποκλοπές, ο έλεγχος των ΜΜΕ, οι απειλές και διώξεις (SLAPPS) εναντίον δημοσιογράφων και πολιτών που υπερασπίζονται τη διαφάνεια, οι αντισυνταγματικοί νόμοι σε βάρος των δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος επιβάλλουν την εγρήγορσή μας. 

 • Υπάρχει εκτεταμένη ανησυχία για μονιμότερους περιορισμούς δημοκρατικών διαδικασιών και ελευθεριών, για παράκαμψη της λειτουργίας δημοκρατικών οργάνων (συχνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου), τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης αλλά και για τις αποκαλύψεις για εκτεταμένες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ με κακόβουλα λογισμικά και άλλους μηχανισμούς.

 • Τα δικαιώματα των γυναικών, των μειονοτήτων, των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων απέχουν πολύ από το να γίνονται σεβαστά. Η βία κατά των γυναικών, η ενδοοικογενειακή βία, οι βιασμοί, οι γυναικοκτονίες, η κακοποίηση και η έκθεση παιδιών σε σεξουαλική κακοποίηση χρειάζεται να καταπολεμηθούν με θεσμικές αλλαγές και ενεργοποίηση της κοινωνίας. Χρειάζονται νέοι αγώνες για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη ζωή, την ελευθερία, την ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα, την ενσωμάτωση του φύλου σε κάθε πολιτική, για την αξιοπρέπεια όλων, ανεξάρτητα από κοινωνική-οικονομική κατάσταση, φυλή, θρήσκευμα, ταυτότητα φύλου, ερωτικό προσανατολισμό, αναπηρία κ.ά.

 • Η διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος στηρίζεται στο δόγμα της αποτροπής, χωρίς μέριμνα για ουσιώδεις πολιτικές ένταξης, με καταγγελίες, από ανθρωπιστικές οργανώσεις, για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς. Η μετανάστευση και οι μετακινήσεις προσφύγων θα εντείνονται όσο η φτώχεια, οι πόλεμοι και η κλιματική κρίση αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Απαιτούνται ολιστικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ για τη διαχείρισή τους και πολιτικές κοινωνικής και επαγγελματικής τους ένταξης. Να καθιερώσουμε νόμιμους διαύλους εισόδου όσων εισέρχονται στην ΕΕ με αναλογική κατανομή τους σε όλα τα κράτη μέλη. Να ακυρωθούν στην πράξη τα κυκλώματα διακινητών και όσα οδηγούν στο θάνατο απελπισμένους ανθρώπους.

 • Έχουμε ευθύνη στις επόμενες γενιές. Δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύουμε σήμερα το μέλλον των παιδιών μας, των επόμενων γενεών, μεταφέροντας τους μόνο βάρη και οικολογικά, κλιματικά, δημοσιονομικά και κοινωνικά χρέη.

Όλα αυτά έχουν αφετηρία σε μακροχρόνιες αδιέξοδες πολιτικές, που χρειάζονται επειγόντως ριζική αλλαγή. Σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, τα πράσινα κόμματα έχουν έγκαιρα προειδοποιήσει και αγωνιστεί:

 • Για αποτελεσματικές πολιτικές ανάσχεσης της κλιματικής κρίσης, με βασικούς άξονες την κλιματική δικαιοσύνη και την έγκαιρη απεξάρτηση από όλα τα ορυκτά καύσιμα, αντιμετωπίζοντας την ενεργειακή φτώχεια, με μοντέλα εξοικονόμησης και δίκαιης μετάβασης στις ΑΠΕ που βασίζονται στην αλληλεγγύη και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

 • Για τον τερματισμό της καταπάτησης των φυσικών οικοσυστημάτων, 

 • Για την ουσιαστική προστασία της της δημόσιας υγείας και εμπέδωση εναλλακτικών, υγιεινών συνηθειών και τρόπου ζωής, με έγκαιρη πρόληψη στις αιτίες (και) των «υποκείμενων νοσημάτων», που τόσες ζωές κόστισαν στην πανδημία.

 • Για οικολογικά και κοινωνικά όρια στην παγκοσμιοποίηση και την ανεξέλεγκτη επέκταση των μακρινών εφοδιαστικών αλυσίδων.

 • Για πολιτικές περιορισμού ή κατάργησης της γούνας και του κυνηγιού, υπέρ ενός φυτοφαγικού και υγιεινού διατροφικού προτύπου και για συμπονετική διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

 • Για «περισσότερη Ευρώπη», με κοινές πανευρωπαϊκές απαντήσεις στα μεγάλα κρίσιμα ζητήματα: για βιώσιμη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης και αλληλεγγύη στον ευρωπαϊκό Νότο κατά την κρίση του χρέους, για τερματισμό της ενεργειακής εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, για στήριξη της εργασίας και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και του Κράτους Δικαίου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και των αυταρχικών κυβερνήσεων. Για μία νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

 • Για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη θεσμική ενίσχυση της διαφάνειας, ως διέξοδο από τον φαύλο κύκλο των πελατειακών σχέσεων.

Πέραν της Πολιτικής Οικολογίας, την τελευταία δεκαετία έχουν αναδυθεί και μια σειρά από νέα πανευρωπαϊκά πολιτικά ρεύματα με παράλληλους στόχους:

 • Το Πειρατικό Κίνημα, με έμφαση στη διαφάνεια, την ελευθερία της πληροφορίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα,

 • Το ρεύμα της Πολιτικής Φιλοζωίας, με προτεραιότητες τον τερματισμό κάθε βάρβαρης μεταχείρισης των ζώων, του κυνηγιού και της γούνας, τη δραστική μείωση της κατανάλωσης κρέατος, τη φυτοφαγική μετάβαση, τη στείρωση/τσιπάρισμα στα αδέσποτα,

 • Το πανευρωπαϊκό, πραγματιστικό και προοδευτικό κίνημα Volt Europa, με έμφαση στο ομοσπονδιακό όραμα για μια δημοκρατική, οικολογική, κοινωνική και οικονομικά ισχυρή Ομοσπονδιακή Ευρώπη και τις μεγάλες θεσμικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που τόση ανάγκη έχει η χώρα μας.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήδη οι δυνάμεις αυτές συμπορεύονται σε μεγάλο βαθμό, με επιτυχία, στην πολιτική ομάδα των Πράσινων/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλα διεθνή προοδευτικά φόρα διαλόγου.

Η συμπόρευση αυτή αφορά και τη δική μας χώρα, όπου οι αντίστοιχες πολιτικές προτάσεις είναι ανάγκη να βγουν επειγόντως στο προσκήνιο: αυτόνομα, διακριτά, δυνατά. Κανένα από τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα, άλλωστε, δεν μπόρεσε να ενσωματώσει τις πράσινες προτάσεις και αναγκαίες θεσμικές αλλαγές και αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις τους. Το μεγάλο πολιτικό κενό στη σημερινή Ελλάδα είναι η απουσία των Πράσινων Προτάσεων, των μόνων που μπορούν να ενισχύσουν την Κοινωνική Ισότητα, που προσφέρουν Βιωσιμότητα στην Ειρήνη, την Ευημερία και την Ελευθερία, που προασπίζουν την Κοινή Ευημερία ανθρώπων, ζώων και φύσης. 

Η Ελλάδα οφείλει να οικοδομήσει  βιώσιμες απαντήσεις για να προστατεύσει αποτελεσματικά την κοινωνία και το μέλλον της. Χρειαζόμαστε προτάσεις που να αντιμετωπίζουν ταυτοχρόνως τις διάφορες αλληλένδετες κρίσεις (κλιματική, οικολογική, υγειονομική, προσφυγική, κοινωνική, δημοκρατίας), τη στρεβλή αγορά και τις κοινωνικές ανισορροπίες.

Καμία χώρα δεν είναι σε θέση να δώσει μόνη της πλήρεις απαντήσεις. Γι’ αυτό, στο κοινό μας πρόγραμμα δίνουμε έμφαση στην ευρωπαϊκή ενοποίηση αλλά και στην Πράσινη Ατζέντα: ιδιαίτερα στη δίκαιη πράσινη μετάβαση και τη χρήση της ως μοχλό προόδου, με συνολικές προτάσεις που είναι προς όφελος της κοινωνίας.

Προχωράμε στη συγκρότηση μιας πολύμορφης και δυναμικής συμμαχίας:

- Για να αλλάξουμε τις πολιτικές στις κοινότητες, την πατρίδα και τον κόσμο μας!

- Για να είμαστε η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή!

- Για να ανανεώσουμε τη δημοκρατία σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο!


Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μέσα από τη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ. 

Απευθύνουμε πρόσκληση σε όσες και όσους συμμερίζονται τις πολιτικές μας αρχές και θέσεις, για να συμπορευτούμε σε ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα για τη φύση και την κοινωνία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP