Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Λευτέρης Αβραμάκης: Η «Μητσοτάκης ΑΕ» από ιδεολογία απολύει εργαζόμενους στα νοσοκομεία!

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

/ by Newsroom

Χωρίς ίχνος ντροπής οι εκλεκτοί της «Μητσοτάκης ΑΕ» λίγο πριν τις εκλογές ετοιμάζονται να απολύσουν τους εργαζόμενους στη σίτιση, τη φύλαξη και την καθαριότητα των νοσοκομείων, αναφέρει με ανακοίνωση του ο βουλευτής Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί για το ότι:

• οι άνθρωποι αυτοί προσέφεραν αδιάκοπα τις υπηρεσίες του σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας χωρίς να αναγνωριστεί η προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα υγείας.
• έχει αποδειχτεί ότι η πρόσληψη εργολάβων στα νοσοκομεία για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση προκαλεί μεγαλύτερο κόστος στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων από ότι να διατηρεί συμβάσεις με φυσικά πρόσωπα εργαζομένους.
• η εμπειρία του παρελθόντος των εργολάβων συγκριτικά με την εμπειρία των συμβασιούχων εργαζομένων στους τομείς της σίτισης, της καθαριότητας και της φύλαξης, απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι παρέχουν πολύ καλύτερες υπηρεσίες σε σχέση με τους εργολάβους.
• η ανάθεση αυτών των υπηρεσιών σε εργολάβους συνεπάγεται ότι όσοι απασχοληθούν σε αυτές τις υπηρεσίες θα αμείβονται με πολύ χαμηλότερους μισθούς από ότι αμείβονται σήμερα οι συμβασιούχοι.

Ο διοικητής μάλιστα του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης που ήδη απέλυσε τους συμβασιούχους ήταν αποκαλυπτικός τονίζοντας «ότι λόγω ιδεολογίας επιθυμεί την ανάθεση αυτών των υπηρεσιών σε εργολάβους».

Είναι λοιπόν προφανές ότι για την «Μητσοτάκης ΑΕ» η ιδεολογία επιτάσσει τη ζημιά στα δημόσια ταμεία για να ευνοηθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα, αυτή η ιδεολογία επιτάσσει εργαζόμενους με λιγότερα δικαιώματα και χειρότερους μισθούς.

Ο κ. Μητσοτάκης που ευθύνεται πρώτα από όλους για την επιδρομή των «γαλάζιων ακρίδων» στα δημόσια ταμεία, είναι τουλάχιστον υποκριτής όταν κατέρχεται στις επερχόμενες εκλογές υποσχόμενος και πάλι «καλύτερες δουλειές και καλύτερους μισθούς για τους εργαζόμενους».

Στην πραγματικότητα το μόνο που επιδιώκει αυτός και ο στενός πυρήνας υποστηρικτών του είναι να συνεχιστεί η αδιαφάνεια, η προκλητική εύνοια υπέρ των συμφερόντων ελαχίστων φιλικών σε αυτούς επιχειρηματιών και η αδιάκοπη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Ο ελληνικός λαός όμως πλέον γνωρίζει τις «ιδεολογικές προτεραιότητες» της «Μητσοτάκης ΑΕ» και θα δώσει την κατάλληλη απάντηση στις κάλπες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει δεσμευτεί ότι θα δώσει οριστική λύση και προοπτική εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους στα νοσοκομεία.

Ο σεβασμός άλλωστε στο δημόσιο χρήμα συνεπάγεται ότι οι υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης των νοσοκομείων δεν θα ανατεθούν σε εργολάβους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP