Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κατώτατος μισθός: Θα είναι κάτω από τα 800 ευρώ – Τι είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

/ by Newsroom


Ο κατώτατος μισθός δεν θα αγγίζει τα 800 ευρώ, αλλά θα κυμανθεί κάτω από το συγκεκριμένο ψυχολογικό όριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης στην εκπομπή Live News, του MEGA.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι ο μισθός που θα ανακοινωθεί να αντέχει στο αύριο και στο μεθαύριο. Αν ο κατώτατος μισθός είχε 8 μπροστά θα ήταν μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν 9,5% και προβλέπεται να πάει στο 5%. Το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6% και προβλέπεται να είναι 2% περίπου εφέτος. Όλα αυτά πρέπει να σταθμίσει κανείς, αν θέλει να είναι σοβαρός. Πρέπει να ισορροπήσουμε, πού; Ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων, γιατί αν κλείσουν δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι και δεν είναι φιλεργατική πολιτική να τσακίσεις τις επιχειρήσεις, και από την άλλη πλευρά πρέπει και οι επιχειρήσεις να δούνε κι εμείς πρωτίστως, τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, ιδιαίτερα λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Αυτό θα το δούμε. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί, και θα το δείτε σε μερικές ημέρες, όταν ανακοινωθεί», είπε ο κ. Χατζηδάκης

«Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά. Όπως αποδείχτηκε άλλωστε με τις πράξεις μας στον ΕΦΚΑ, βγήκανε πάνω από μισό εκατομμύριο συντάξεις τα τελευταία δύο χρόνια.  Έχουμε φτάσει μεσοσταθμικά να βγαίνουν οι συντάξεις μας νωρίτερα από την Γερμανία και τώρα αντιμετωπίζουμε, αυτήν την εβδομάδα και το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων.  Διότι βγήκανε μέσα σε δύο μήνες 43.000 συντάξεις, όταν κάθε μήνα βγαίνανε πρωτύτερα 6000 – 7000 συντάξεις, και ταυτόχρονα έρχεται ένα πακέτο για όλους όσους καθυστερούν και αυτό είναι της τάξης των 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης. Αυτά είναι κοινωνική πολιτική στην πράξη», είπε ο κ. Χατζηδάκης.


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP