Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Νέο έργο ασφαλτοστρώσεων στην περιοχή Νίκαιας – Εργατικών Κατοικιών

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

/ by Newsroom



Ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις 10 χλμ σε πόλη και χωριά


Τη σύμβαση για την υλοποίηση ενός ακόμη έργου ασφαλτοστρώσεων στον Δήμο Σερρών υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης με τον ανάδοχο Άγγελο Ταΐρη παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων, Υποδομών και Μελετών Γιώργου Νυχτοπάτη.


Το έργο «Εργασίες οδοστρωσίας-ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή Νίκαιας – Εργατικών Κατοικιών» είναι συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από τα έσοδα της Πράξης Εφαρμογής και προβλέπει εργασίες ασφαλτοστρώσεων, διάνοιξη οδών και πεζοδρόμων περιμετρικά του 18ου Δημοτικού Σχολείου, κατασκευή πεζοδρομίων και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων. 


«Με την υπογραφή της σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου υποδομής για την αναβάθμιση της περιοχής της Νίκαιας και των Εργατικών Κατοικιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας.


Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχουμε σε εξέλιξη στον Δήμο Σερρών με την ανακατασκευή 45 χλμ οδικού δικτύου. 


Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια και μία πρωτοφανή παρέμβαση στον τομέα της οδικής ασφάλειας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.


Όπως τόνισε ο ίδιος, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Σερρών ασφαλτοστρώσεις δρόμων συνολικού μήκους 10 χλμ. στο πλαίσιο επτά συνολικά εργολαβιών.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Σερρών στα προβλήματα που δημιουργούνται στο πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων εξαιτίας των εργασιών που εκτελούνται στο οδικό δίκτυο εντός της πόλης από οργανισμούς κοινής ωφέλειας και παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών. 


«Στόχος μας είναι να μην γίνονται εκ των υστέρων παρεμβάσεις σε δρόμους που έχουν ασφαλτοστρωθεί. Για αυτό τον λόγο, αν και υπάρχουν προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, σε αυτή τη φάση προχωράμε αναγκαστικά σε ασφαλτοστρώσεις σε εκείνους τους δρόμους, στους οποίους δεν προγραμματίζεται να περάσουν δίκτυα το επόμενο διάστημα», εξήγησε ο κ.Χρυσάφης σημειώνοντας ότι ο Δήμος κινείται νομικά κατά των εταιρειών σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται κακοτεχνίες στις αποκαταστάσεις δρόμων. 


Εξάλλου, ο Δήμαρχος Σερρών επισήμανε ότι παράλληλα με τις ασφαλτοστρώσεις θα υλοποιηθεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε πεζοδρόμια από τρία συνεργεία του Δήμου, τα οποία θα εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 


«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Έργων Γιώργο Νυχτοπάτη καθώς και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Καθημερινότητας για την εργώδη προσπάθεια που καταβάλλουν τα τελευταία 3,5 χρόνια για να δημιουργήσουμε έναν αξιοβίωτο Δήμο», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης.


Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών και Μελετών Γιώργος Νυχτοπάτης τόνισε ότι τους επόμενους μήνες θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα, τα οποία θα αλλάξουν θεαματικά την εικόνα στην πόλη και τα χωριά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP