Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντούν οι πολίτες για την τραγωδία στα Τέμπη

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

/ by Newsroom



Το φως της δημοσιότητας βλέπει μία νέα δημοσκόπηση, μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Πρόκειται για την δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 13-17 Μαρτίου 2023.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 3,6 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,4%, έναντι 24,8% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 9,3%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική λύση με 3,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,4%, οι Έλληνες 3,4%, η Εθνική Δημιουργία με 1,1%, άλλο κόμμα 6%, ενώ στο 13,8% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές», το 44% των ερωτηθέντων απαντά η ΝΔ, το 38% απαντά ΔΞ/ΔΑ, το 12% επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ και το 6% επιλέγει την απάντηση «άλλο».

Στο ερώτημα, στις εκλογές σε ποιον από τους Μητσοτάκη και Τσίπρα πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία, το 36% απαντά «κανένας», το 33% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 26% ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 5% επιλέγει ΔΞ/ΔΑ.

Ερωτηθέντες «ποια από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις θεωρείτε πως ήταν καλύτερη», οι συμμετέχοντες απάντησαν ως εξής: το 34% κρίνει ότι ήταν «κακές και οι δύο», το 35% θεωρεί καλύτερη την κυβέρνηση της ΝΔ, το 27% εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ και το 4% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη

Σε ερώτημα αν θεωρείτε ότι για το δυστύχημα των Τεμπών έχει ή όχι ευθύνη κάθε ένα από τα παρακάτω πρόσωπα ή φορείς, οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες έχουν ως εξής:

ΟΣΕ: «Ναι» το 95%, «όχι» το 5%, ΔΞ/ΔΑ το 2%
Σταθμάρχης Λάρισας: «Ναι» το 91%, «όχι» το 7%, ΔΞ/ΔΑ το 2%
Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Ναι» το 90%, «όχι» το 6%,  ΔΞ/ΔΑ το 4%
Όλες οι κυβερνήσεις: «Ναι» το 87%, «όχι» το 9%, ΔΞ/ΔΑ το 4%
Η σημερινή κυβέρνηση: «Ναι» το 86%, «όχι» το 9%, ΔΞ/ΔΑ το 5%
Hellenic Train: «Ναι» το 77%, «όχι» το 5%, ΔΞ/ΔΑ το 18%.

Στο ερώτημα, πόσο έχει επηρεάσει αρνητικά το δυστύχημα στα Τέμπη τη συνολική εικόνα που έχετε για την κυβέρνηση, «πολύ» απάντησε το 44% των συμμετεχόντων στην έρευνα, «αρκετά» το 27%, «λίγο» το 12%, «καθόλου» το 13%, ΔΞ/ΔΑ επέλεξε το 4%.

Αναφορικά με την συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και αν οι ψηφοφόροι την θεωρούν ειλικρινή, το 52% ανέφερε ότι δεν τη θεωρεί ειλικρινή, έναντι 36% που απάντησε «ναι». Το 12% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Τα κυρίαρχα συναισθήματα που έχουν οι πολίτες, είναι τα εξής:

Οργή: 33%
Απογοήτευση: 32%
Ανασφάλεια: 20%
Ελπίδα/προοπτική: 9%
Σιγουριά: 2%
Άλλο: 1%
ΔΞ/ΔΑ: 3%.


Πηγή: enikos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP