Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Εντυπωσίασε τους Σερραίους η παρέλαση της Ομάδας Ιστορικής Αναβίωσης «Γ. Δουράτσος Διοικητής Ρούπελ» του Πολεμικού Μουσείου «Μ. Τσαρτσίδης»

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

/ by Newsroom



Η πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών, να προσκαλέσει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, την Ομάδα Ιστορικής  Αναβίωσης «Γ. Δουράτσος Διοικητής Ρούπελ» του Πολεμικού Μουσείου «Μ. Τσαρτσίδης», έδωσε την ευκαιρία, σε μικρούς και μεγάλους, να απολαύσουν για πρώτη φορά μια επιτυχημένη αναβίωση της πρόσφατης ένδοξης ιστορίας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας. 


Καταχειροκροτούμενα από πλήθος Σερραίων, τα 50 μέλη – αναβιωτές της Ομάδας παρέλασαν σε σχηματισμό τριών αγημάτων, με στολές και οπλισμό της εποχής του Β Παγκοσμίου Πολέμου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις αλλά και τις καρδιές των δημοτών μας, συμβάλλοντας έτι περισσότερο στον λαμπρό εορτασμό της 202ης επετείου 25ης Μαρτίου 1821, παράλληλα με την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και της εθνικής αυτογνωσίας. 


Η φιλοξενία των μελών της Ομάδας Ιστορικής Αναβίωσης  στις Σέρρες, ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος σε κέντρο εστίασης, όπου τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου  Βασίλης Χρυσανθίδης, ο οποίος και απένειμε, τιμής ένεκεν, αναμνηστικές πλακέτες στους συμμετέχοντες αναβιωτές και στο Πολεμικό Μουσείο «Μιχάλης Τσαρτσίδης», για το σημαντικό έργο διατήρησης της ιστορικής μνήμης και διάδοσης των μηνυμάτων της πολεμικής αρετής των Ελλήνων.  




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP