Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Χωρίς ουρολόγους το Νοσοκομείο Σερρών - Εφημερίες κάνουν για να καλύψουν το κενό ΩΡΛ, ορθοπεδικοί και γυναικολόγοι (VIDEO)

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

/ by Newsroom

Χωρίς ουρολόγους παραμένει εδώ και μήνες το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Στην ουρολογική κλινική εφημερίες κάνουν οι γυναικολόγοι, ορθοπεδικοί ακόμη και οι ΩΡΛ. Τα παραπάνω καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Σερρών, Βαγγέλης Παπαμιχάλης. Ο κ. Παπαμιχάλης τονίζει: «Έχουμε μια κατάσταση, σην οποία σε ορισμένες συνθήκες γίνεται ακόμη και επικίνδυνη για τους πολίτες. Όταν δεν έχεις αυτή τη στιγμή ουρολόγους μέσα στο νοσοκομείο για να αντιμετωπίζονται ουρολογική περιστατικά και η ίδια η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος επιμένει βγάζει εφημερία ουρολογικής και τη μία ημέρα καλύπτει ο ΩΡΛ, την άλλη ημέρα ο ορθοπεδικός και την τρίτη ημέρα ο γυναικολόγος, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να θεωρούνται ασφάλεια για το 2023 και παροχές υπηρεσιών υγείας» αναφέρει ο πρόεδρος της Ε.Ν.Ι.Ν.Σ.
Οι παραπάνω γιατροί εφημερεύουν στις κλινικές τους, ωστόσο η διοίκηση του νοσοκομείου τους ενημερωνει ότι θα πρέπει να καλύψουν και την ουρολογική κλινική, να δίνουν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια να διακομίζεται το περιστατικό αν χρειάζεται. Ο κ. Παπαμιχάλης αναφέρει πως «αυτό εδώ που συμβαίνει δεν μπορώ να σας πω ότι είναι ασφαλές. Δεν μπορεί να είναι ασφαλές ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι ειδικός χρόνια ΩΡΛ και το αντικείμενό του είναι συγκεκριμένο και δεν έχει καμία σχέση με την ουρολογία να είναι αυτός που θα εκτιμήσει αν ο ασθενής θέλει ουρολόγος ή όχι. Γι αυτό υπάρχουν το 2023 οι εξειδικεύσεις, γι αυτό στην ιατρική υπάρχει μεγάλη εξειδίκευση. Ο όγκος της γνώσης τόσος που δεν μπορεί να περιορίζεται σε ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να το παίξουν πανεπιστήμονες. Εμείς λοιπόν στην εποχή του Αριστοτέλη δεν θα γυρίσουμε την χώρα και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε να έχουμε υπηρεσίες υγείας που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού του 2023» καταλήγει πρόεδρος των ιατρών του νοσοκομείου Σερρών.

Δείτε τι είπε στο Δίκτυο Τηλεόραση ο πρόεδρος της ΕΝΙΝΣ


Πηγή: infonews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP