Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κ.Ε.ΔΗ.Σ.: «Πλημμύρισε» η Πλατεία Ελευθερίας στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

/ by Newsroom


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), με τη συμμετοχή Σερραίων συγγραφέων παιδικού βιβλίου. 

Οι Σερραίοι και οι Σερραίες συγγραφείς, αντάμωσαν στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών για να εκθέσουν τα δικά τους παιδικά βιβλία. Βιβλία με ιδιαίτερες εικονογραφήσεις και ξεχωριστή θεματολογία. Παράλληλα και για περισσότερο από τρεις ώρες τα παιδιά συμμετείχαν σε εργαστήρια, τα οποία διοργάνωσαν οι εκπαιδευτές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. 

Αναφερόμενη στην επιτυχία που σημείωσε το Φεστιβάλ, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη δήλωσε: «Ο μήνας Απρίλιος είναι αφιερωμένος στο παιδικό κι εφηβικό βιβλίο και θέλοντας να στηρίξουμε το βιβλίο και τους Σερραίους συγγραφείς διοργανώσαμε την όμορφη αυτή , παραμυθένια γιορτή.  Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν θεσμό στην πόλη μας για να φέρουμε τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους πιο κοντά στο βιβλίο. Στις δράσεις μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό όλα τα παιδιά, τα οποία εκφράστηκαν δημιουργικά, έπαιξαν και διασκέδασαν.»

Τη δική της διαφορετική νότα στην εκδήλωση έβαλε η ομάδα αφήγησης παραμυθιών «Παραμυθολαλίτσες», παρουσιάζοντας δύο παραμύθια βγαλμένα από αγαπημένα βιβλία: «Η τύχη του Φάουστο», το οποίο πραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και «η βαλίτσα», το οποίο αναφέρεται στο θέμα του μετανάστη, αυτού που αναγκάζεται να αλλάξει πατρίδα. Επίσης η συγγραφέας κ. Βούλα Γιαγκάζογλου και ο συνεργάτης της παρουσίασαν το παραμύθι «Η χελώνα κι ο λαγός αλλιώς», ενώ ένα μουσικοαφηγηματικό δρώμενο διοργάνωσαν τα Κ.Δ.ΑΠ. Σφαγείων και Ομόνοιας σε συνεργασία με τη συγγραφέα κ. Αριάδνη Ευαγγελοπούλου για το βιβλίο της «Το δάσος της αγάπης». Τα Κ.Δ.ΑΠ. Προβατά και Σκουτάρεως «υιοθέτησαν» το αστεράκι της συγγραφέως κ.Γεσθημανής Μπερμπέρη, καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό εργαστήριο.  

Ο Σούπερ ήρωας (Μαμά πως θα γίνω σούπερ ήρωας;) της συγγραφέως κ. Έλλης Χατζηπαζαρλή ενθουσίασε τα παιδιά, ενώ με το βιβλίο «Να μπορούσα να πετάξω», του κ.Δημήτρη Δεληγιώργη, έμαθαν όλοι να «πετούν».
Οι επισκέπτες του 1ου Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου εντυπωσιάστηκαν από την θεματολογία, τη σελιδοποίηση αλλά και τα μηνύματα που δίνουν τα βιβλία των συγγραφέων: κ.Ζαχαρούλας Τζίνη - "Θέλω, θέλεις, έγινε", κ. Αλεξίας Ψαρρά «Δύο τεράστια αυτιά»,  κ.Νικολέτας Ρασίμη «Η ευχή του Μπλάκυ», κ. Σωτηρίας Κιρμανίδου «Κυκλάμινο μη μαραθείς» και «Το στάχυ που έζησε την Ανάσταση»,  κ. Βάσως Κουνούπη – «Θα είμαστε για πάντα φίλοι»,  κ.Ελένης Σίμπα "Εκατό λαχταριστοί λουκουμάδες" και του κ. Μάκη Καλλιτσάρη  «Κυκλοφορώ στο δρόμο με ασφάλεια - Περπατάμε μαζί" και " Η Κούκη, ο Πούκη και η Ρίτσα η σαρδελίτσα".


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP