Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά – Στόχος ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

/ by Newsroom



Στο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη πρώτη του συνέντευξη μετά την προκήρυξη των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων,  μιλώντας στον ALPHA, ότι «θα αυξήσουμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά».

Για την ακρίβεια και όσους μιλούν για υπερφορολόγηση, ανέφερε: «Ένα μέρος του πλεονάσματος οφείλεται στον πληθωρισμό και ένα άλλο στην ανάπτυξη. Οι μειώσεις έμμεσων φόρων δεν περνάνε πάντα στον καταναλωτή. Εμείς έχουμε καλύτερη απόδοση στον πληθωρισμό αυτή τη στιγμή από πολλές χώρες. Οι έμμεσοι φόροι στοιχίζουν πολλά στον προϋπολογισμό. Όταν ρώτησα τον κ. Τσίπρα δεν ήξερε πόσο στοιχίζει η μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα που εισηγήθηκε. Να δώσω μία πρόγευση τι θα πούμε. Περαιτέρω μείωση εργοδοτικών εισφορών, θα αυξήσουμε το αφορολόγητο κατά 1.000 για τις οικογένειες με παιδιά. Ό,τι ισχύει, συν 1.000 ευρώ. Σκοπός μας να σβήσει το τέλος του επιτηδεύματος, οι έμμεσοι φόροι κάποια στιγμή θα αρχίσουν να πέφτουν, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ότι είναι παγκόσμιο. Εκτίμησε ότι οδεύουμε σε αποκλιμάκωση, αλλά είναι πραγματικό πρόβλημα. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση των μισθών, των συντάξεων, ενώ είπε ότι το καλάθι του νοικοκυριού δούλεψε.

«Για εμάς τα επιδόματα είναι έκτακτα. Το μόνιμο μέτρο είναι η μείωση των φόρων, οι αυξήσεις των μισθών που είναι ο κεντρικός μας στόχος για την επόμενη τετραετία. Θέλω οι μισθοί να ανέβουν 25% και θέλω ο κατώτατος μισθός να αρχίζει να προσεγγίσει τα 1000 ευρώ, να φτάσει τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Τα επιδόματα τα χρησιμοποιήσαμε γιατί μας έτυχαν έκτακτα πράγματα στην οικονομία», ανέφερε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP