Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Όλα έτοιμα για το «Μαθητών Επιχειρείν» - Την Παρασκευή 28 Απριλίου η μεγάλη διοργάνωση

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

/ by Newsroom


Η μεγάλη διοργάνωση με την επωνυμία «Μαθητών Επιχειρείν» επιστρέφει φέτος δυναμικά. Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Σερρών με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Σερρών, όπου στο επίκεντρο βρίσκονται οι μαθητές και η επιχειρηματικότητα.

Το πρωί της Τετάρτης 26 Απριλίου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το θέμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Σωτηριάδης και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δασκάλων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Πούλιος. 

Κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Σερρών ευχαρίστησε τους δύο  Διευθυντές της  Εκπαίδευσης και όλους τους εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία καθώς και όλους τους μαθητές που συμμετέχουν και φέτος στην εκδήλωση. Μάλιστα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τα παιδιά θα μας εντυπωσιάσουν για ακόμη μία φορά με τις εικονικές επιχειρήσεις που θα παρουσιάσουν. 

«Εμείς ως Επιμελητήριο αγαπούμε πολύ αυτή την εκδήλωση και την τοποθετούμε πάντα πολύ ψηλά, καθώς πραγματικά μπορεί να προετοιμάσει αυριανούς επιχειρηματίες. Φέρνει του μαθητές κοντά στην έννοια της επιχειρηματικότητας και στην επιχειρηματική κουλτούρα. Αποκτούν μια ιδέα για το τι είναι το επιχειρείν, πόσο σημαντικό αλλά και δύσκολο είναι -ειδικά στις μέρες μας- και ποιες ευκαιρίες και προκλήσεις καλείται να αντιμετωπίσει κάποιος εντός του επιχειρηματικού στίβου. Το Μαθητών Επιχειρείν αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός, μοναδικό ανά την Ελλάδα και χαιρόμαστε που φέτος επιτέλους επιστρέφει, μετά την αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Μαλλιαράς.  

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών Δημήτρης Σωτηριάδης τόνισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, καθώς  εντάσσεται στην προσπάθεια που γίνεται σε όλα τα σχολεία  να καλλιεργήσουν στα παιδιά στάσεις, δεξιότητες και ικανότητες, παράλληλα με την παρεχόμενη γνώση. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που οι μαθητές των σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις ιδέες τους πράξη, σε μια σειρά ποικίλων θεματικών πεδίων», τόνισε ο κ. Σωτηριάδης.

Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δασκάλων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Πούλιος συνεχάρη το Επιμελητήριο για την εξαιρετική πρωτοβουλία και επισήμανε τα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές από τη διοργάνωση. Τόνισε πως εκτός από την εξοικείωση με την επιχειρηματικότητα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να αλληλεπιδρούν και γενικά να αποκτούν μια σειρά από δεξιότητες που αποτελούν σημαντικά εφόδια για τη μετέπειτα ζωή τους και την  επαγγελματική τους πορεία. 

Το «Μαθητών Επιχειρείν» διοργανώνεται από το 2015 και αποτελεί έναν διαγωνισμό επιχειρηματικότητας. Τα σχολεία που συμμετέχουν προετοιμάζουν και παρουσιάζουν εικονικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν από επιτροπή, ώστε να αναδειχθούν οι πιο οργανωμένες και πρωτότυπες επιχειρήσεις. 

Το Επιμελητήριο Σερρών ευχαριστεί θερμά τις σερραϊκές επιχειρήσεις που στηρίζουν χορηγικά την εκδήλωση, προσφέροντας δώρα για τους νικητές του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP