Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Σέρρες: Απινιδωτής έσωσε την ζωή 50χρονου λίγο πριν από την Ανάσταση – Κατέρρευσε έξω από την εκκλησία

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

/ by Newsroom


Ανακοπή καρδιάς υπέστη ένας 50χρονος λίγο πριν από την Ανάσταση έξω από την εκκλησία στην Τριάδα Σερρών. Ο άνδρας κατέρρευσε όμως ήταν σωτήρια ήταν η επέμβαση ενός γιατρού και τεσσάρων εκπαιδευμένων πολιτών.

Τον 50χρονο έσωσαν ο πρόεδρος του Ηρακλή Χειμάρρου Βασίλης Πουρτουλίδης, ο πιστοποιημένος νοσηλευτής της ομάδας Παναγιώτης Τσακαλίδης, ο γιατρός Μιχάλης Συμεωνίδης, μια γυναίκα του χωριού και ο ιερέας οι οποίοι γνώριζαν ΚΑΡΠΑ ενώ καθοριστική αποδείχθηκε η ύπαρξη δύο απινιδωτών στο διπλανό χωριό, τον Χείμαρρο Σερρών.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή που έκανε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Πουρτουλίδης: «Ο γραμματέας της ομάδας με ειδοποίησε ότι έξω από την εκκλησία είχε καταρρεύσει ένας συγγενής του, ένας 50χρονος από ανακοπή καρδιάς. Μαζί με τον νοσηλευτή της ομάδας μας, Παναγιώτη Τσακαλίδη, τρέξαμε προς τα εκεί παίρνοντας τον απινιδωτή που είχαμε στο χωριό, ενώ έχουμε κι έναν δεύτερο στην ομάδα. Όταν βρεθήκαμε στη σημείο βρήκαμε τον ιερέα να κάνει μαλάξεις στον 50χρονο κι αναλάβαμε εμείς, κάτι που κάναμε για πάρα πολύ ώρα γιατί δεν είχε σφυγμό.

Αμέσως ήρθε ο γιατρός Μιχάλης Συμεωνίδης, που κάνει Πάσχα στο χωριό αλλά και μια κοπέλα. Κάναμε ΚΑΡΠΑ για πάρα πολλή ώρα ενώ σχετικά γρήγορα ήρθε το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο τον είχαμε επαναφέρει και είχε επαφή με το περιβάλλον. Ο Παύλος σώθηκε από θαύμα, από το γεγονός ότι ξέραμε ΚΑΡΠΑ και αλλά και από ότι είχαμε δύο απινιδωτές στον Χείμαρρο που αποδείχτηκαν σωτήριοι. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το Πάσχα θα παραμείνει στη μνήμη μας σαν κάτι ξεχωριστό».

Ο ένας απινιδωτής βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Χειμάρρου και ο άλλος στα γραφεία της τοπικής ομάδας, του Ηρακλή Χειμάρρου ενώ αρκετοί κάτοικοι του χωριού έχουν \πιστοποιηθεί από το KIDS SAVE LIVES-Τα παιδιά σώζουν ζωές.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP