Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ημερίδα Πολιτικής Προστασίας και Άσκηση Εκκένωσης Σχολικού Συγκροτήματος και Δημοσίων Υπηρεσιών στο Δήμο Σερρών

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

/ by Newsroom



Ημερίδα Πολιτικής Προστασίας  και  Άσκηση  Εκκένωσης  Σχολικού Συγκροτήματος  και Δημοσίων Υπηρεσιών στο Δήμο Σερρών

Δευτέρα 3.4.2023 και Τρίτη 4.4.2023


 Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του Δήμου Σερρών, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και Εκτάκτων Αναγκών, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Σερρών και τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Σερρών ΗΜΕΡΙΔΑ Πολιτικής Προστασίας και ΑΣΚΗΣΗ Εκκένωσης  Σχολικού Συγκροτήματος  και Δημοσίων Υπηρεσιών στο Δήμο Σερρών την  Δευτέρα 3.4.2023 και την Τρίτη 4.4.2023 .

   Η προπαρασκευαστική Σύσκεψη των Εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων Φορέων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στο Δημαρχείο Σερρών, με σκοπό την προετοιμασία πραγματοποίησης της Ημερίδας και Άσκησης. Επικεντρώθηκε στην διεξοδική συζήτηση, τόσο για την αρτιότερη και σωστή διεξαγωγή της Ημερίδας την προσεχή Δευτέρα 3.4.2023,  κατά τις ώρες 10:30 - 12:30,  στο Σχολικό Συγκρότημα του 8ου και 25ου Δημοτικών Σχολείων Σερρών,  όσο και για την Άσκηση Εκκένωσης λόγω Σεισμού και πολλαπλών καταστροφών  την επόμενη ημέρα, Τρίτη 4.4.2023 και κατά τις ώρες 11:00 - 12:30, στο ενιαίο κτιριακό συγκρότημα των δύο Σχολείων και των Γραφείων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

 Στην σύσκεψη προέδρευσε ο καθ΄ ύλη αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Μερετούδης, ενώ συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών και Μελετών κ. Νυχτοπάτης Γεώργιος και ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Δινάκης αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία, εξυπηρέτησης πολιτών και της Ε.Σ.Ε.Π.Ε., ο Προϊστάμενος του Τμήματος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Σερρών κος Αργυρίου Κων. καθώς και ο Συντονιστής της Άσκησης Εκκένωσης κ. Ιωάννης Ευστρατιάδης. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Παλλαϊκής Άμυνας κα Αικατερίνη Αναγνωστίδου. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Σερρών, των Φορέων Πολιτικής Προστασίας:  Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, Ε.Κ.Α.Β., ΕΛ.ΑΣ, Σ.Ε.Α.Ν. Σερρών, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν. Σερρών.

 Στην Ημερίδα, που τίθεται υπό την Αιγίδα της ΠΕ Σερρών,  συμμετέχουν η 2η ΕΜΑΚ και το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών – νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Μηχ. Πληροφορικής Υ.Τ. του ΔΙΠΑΕ καθώς και άλλα Σχολεία του Δήμου Σερρών μέσω τηλεδιάσκεψης και μέσω  τηλεπικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης, με ασυρμάτους ελεύθερης χρήσης PMR.

  Τέλος όσοι εκπρόσωποι τοπικών ΜΜΕ ενδιαφέρονται να καλύψουν την Ημερίδα και την Άσκηση μπορούν να έλθουν σε επικοινωνία με την υπεύθυνη των δύο δράσεων του Δήμου Σερρών, κα Αικατερίνη Αναγνωστίδου,  στα τηλ. 23213.50175 ή 697.899.7655 ή στο e-mail: anagnostidou@serres.gr .


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP