Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Αυτοψία Α.Τζιτζικώστα και Λ. Μενδώνη στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη Σερρών

Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

/ by Newsroom


Αυτοψία στις εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου του Τύμβου Καστά και της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης Σερρών, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.



Οι εργασίες στο μνημείο προχωρούν και το επόμενο διάστημα ο Τύμβος Καστά θα είναι επισκέψιμος από ολιγομελείς ομάδες, όπως επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, τουριστικοί πράκτορες και άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, σε πρώτη φάση.


Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, “ενημερωθήκαμε σήμερα από την Υπουργό Πολιτισμού και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών στον Τύμβο Καστά, όπως και για το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα ο Τύμβος θα ανοίξει επιτέλους για τους πρώτους επισκέπτες, που θα είναι ολιγομελείς ομάδες, οι οποίες θα μπορούν να επισκέπτονται το μνημείο. Είναι ένα πολύ σημαντικό, θετικό πρώτο βήμα, όμως για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο στόχος είναι ένας: Να ανοίξει το ταχύτερο δυνατό το παγκοσμίου ενδιαφέροντος αυτό μακεδονικό μνημείο για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες του τόπου μας. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Όπως γνωρίζετε καλά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη που πίστεψε στην ανασκαφή της Κατερίνας Περιστέρη και τη χρηματοδότησε με τα πρώτα κονδύλια. Συνολικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει χρηματοδοτήσει τον Τύμβο Καστά και την ευρύτερη περιοχή με πόρους που ξεπερνούν τα 2,5 εκ. ευρώ μέχρι στιγμής και είμαστε εδώ για να χρηματοδοτήσουμε και στη νέα Προγραμματική Περίοδο τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, που έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη ολοκλήρωσης των εργασιών, με ακόμη περισσότερους πόρους, προκειμένου οι εργασίες στο μνημείο αυτό να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό. Αυτό που ζήτησα από την Υπουργό κι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού είναι οι χρόνοι των εργασιών να συμπτυχθούν και οι ταχύτητες των παρεμβάσεων να βελτιωθούν, διότι ο στόχος όλων μας είναι και πρέπει να είναι ο Τύμβος να παραδοθεί το συντομότερο, χωρίς καθυστερήσεις, στους συμπολίτες μας και στους επισκέπτες. Θέλω να ευχαριστήσω τη Λίνα Μενδώνη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια και βέβαια θέλω να ευχαριστήσω και τους συμπολίτες μας για την υπομονή τους. Διότι πολλές φορές, ειδικά σε έργα πολιτισμού όντως, δυστυχώς, χρειάζεται υπομονή. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι το ταχύτερο δυνατό και με την προσοχή που πρέπει να έχει ένα τέτοιο μνημείο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα παραδοθεί στους πολίτες του τόπου μας”.


Τον κ. Τζιτζικώστα και την κ. Μενδώνη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος η Τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κατερίνα Περιστέρη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Μπαλαξής.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP