Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Διαγραφή της κ.Χρυσάνθης Παλάζη-Τσοχατζίδη από τη «Συμμαχία Σερραίων» ως… “υπονομεύτριας”

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

/ by Newsroom

Οι λόγοι της διαγραφής - Ο Γ. Ταϊρης νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ - Επτά οι “ανεξάρτητοι” Δημοτικοί Σύμβουλοι


Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 30/5 ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Σερραίων» για την διαγραφή της Δημοτικής Συμβούλου Χρυσάνθης Παλάζη, από την παράταξη, πράγμα που συνιστά και την έκπτωση από τα αξιώματα που έχει στην Διοίκηση του Δήμου Σερρών, μεταξύ αυτών και της Προέδρου της ΚΕΔΗΣ.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, δυο μέρες πιο πριν σε συνάντηση που είχαν με την κυρία Παλάζη της δόθηκε η δυνατότητα να παραιτηθεί από την Διοίκηση της ΚΕΔΗΣ, μετά τα αποτελέσματα του Δημοσιονομικού Ελέγχου, τα οποία εκτός από διοικητικές παρατυπίες βρήκαν και οικονομικές, με αποτέλεσμα να ζητείται, σύμφωνα με το τελικό πόρισμα, η επιστροφή αρκετών χιλιάδων ευρώ τόσο από την ίδια την Πρόεδρο, όσο και από άλλους 11 υπαλλήλους, που εισέπρατταν ως επιδόματα, ενώ σύμφωνα με τον έλεγχο δεν τα δικαιούνταν.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η κυρία Παλάζη ενώ είχε προειδοποιηθεί να συμμορφωθεί με τα αποτελέσματα του προσωρινού ελέγχου, εξακολουθούσε να εισπράττει την αποζημίωση της Προέδρου (692€ /μήνα) μέχρι την έκδοση του οριστικού πορίσματος. Η ενέργειά της αυτή ήταν, σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο, που «ξεχείλισε το ποτήρι» σε μια σειρά ενεργειών της κυρίας Παλάζη που επιδείκνυε έλλειψη συναίνεσης και ενημέρωσης των μελών της παράταξης».

Ο κ. Χρυσάφης σε ερώτησή μας, δεν θέλησε να προσδιορίσει χρονικά το πότε άρχισε αυτή η «συμπεριφορά» της κυρίας Παλάζη, ενώ σημείωνε χαρακτηριστικά ότι:

«Δεν μπορεί κάποιος να θέλει να ασχολείται και με τον Δήμο και με την Περιφέρεια και με την κεντρική πολιτική σκηνή».

Η πρόσκαιρη υποψηφιότητα Παλάζη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Την ίδια έκφραση χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος και λίγο πριν το Πάσχα όταν η κυρία Παλάζη είχε ανακοινωθεί ως υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Σέρρες για τις εκλογές της 21ης Μαϊου. Τότε για αρκετές ημέρες η κυρία Παλάζη δεν ξεκαθάριζε την θέση της, αρκούμενη σε σιβυλλικές δηλώσεις. Τελικά στην εκπνοή της προθεσμίας ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Να σημειώσουμε πως η κυρία Παλάζη λιγο καιρό πιο πριν είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις φήμες που την έφερναν να ενδιαφέρεται για την υποψηφιότητα της βουλεύτριας, αναρτώντας μάλιστα και μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση στην οποία δήλωνε την «Πίστη» της στην Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ ο Γιώργος Ταϊρης

Ο Δήμαρχος είπε πως θα την αντικαταστήσει στην Προεδρία της ΚΕΔΗΣ ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ταϊρης και για τον λόγο αυτό θα συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού τυπικά θα πρέπει να εγκρίνει τον διορισμό του, το ΔΣ.

Να σημειώσουμε πως ο κ.Ταϊρης δεν φαίνεται να έχει τα κωλύματα που είχε η κυρία Παλάζη και θα λαμβάνει κανονικά την αποζημίωση (692€/μηνα) ως Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων» στην οποία αναφέρονται οι λογοι της διαγραφής της.

Διαγραφή της κ.Χρυσάνθης Παλάζη-Τσοχατζίδη από τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων»  

Η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων» με ΟΜΌΦΩΝΗ απόφαση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της ,στις 29.5.2023 διαγράφει τη Δημοτική Σύμβουλο, Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη από μέλος της για τους κάτωθι λόγους :

α) Επέδειξε συμπεριφορά, η οποία υπονόμευσε την παραταξιακή συνοχή, με έλλειψη συναίνεσης και συστηματική έλλειψη ενημέρωσης των μελών της παράταξης για τις εισηγήσεις της και για τις αποφάσεις που ελάμβανε στο Νομικό Πρόσωπο της ΚΕΔΗΣ.

β) Παρέβλεψε και παρέκαμψε επανειλημμένως το θεσμό τόσο του Δημάρχου όσο και της δημοτικής παράταξης.

γ) Επέδειξε αντιδεοντολογική συμπεριφορά, που έπληξε το κύρος της δημοτικής παράταξης και του επικεφαλής αυτής,

δ) Αρνήθηκε την υποβολή της παραίτησής της για λόγους ευθιξίας, τόσο για τις παραπάνω αιτίες όσο και για λόγους, που σχετίζονται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Νομικό Πρόσωπο της ΚΕΔΗΣ.

Ως εκ τούτου, από 29/05/2023, η κ.Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη  θεωρείται ανεξάρτητο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, μη ανήκουσα σε κάποια δημοτική παράταξη.

Γραφείο Τύπου Συμμαχίας Σερραίων

Επτά οι «Ανεξάρτητοι» Δημοτικοί Σύμβουλοι

Να σημειώσουμε πως μετά την διαγραφή της η κυρία Χρυσάνθη Παλάζη είναι η 7η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών.

Προηγήθηκαν οι κ.κ. Θένια Χαραλαμπίδου που ανεξαρτητοποιήθηκε από την «Δύναμη Πολιτών» της Αριάδνης Παπαφωτίου, Βασίλης Τερζής, Βασίλης Χρυσανθίδης, Παναγιώτα Καλώτα, που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη «ΣΕΡΡΑΣ»-Στέφανου Φωτιάδη, Γιώργος Καδής από την «Συμμαχία Σερραίων» και Παντελής Χράπας από την «Πρωτοβουλια Πολιτών»

Τυπικά από τους παραπάνω οι Βασίλης Χρυσανθίδης και Παντελής Χράπας έχουν δηλώσει πως προσχωρούν στην «Συμμαχία Σερραίων».


Πηγή: anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP