Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ανεξάρτητοποίηση της Θενιας Χαραλαμπιδου με ευθείες βολές κατά της επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ» Αρ. Παπαφωτιου

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

/ by Newsroom

Την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη «Δύναμη Σερραίων» ανακοίνωσε η δημοτική σύμβουλος Θένια Χαραλαμπίδου εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά της επικεφαλής κ. Αριάδνης Παπαφωτίου.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «παρόλο που υπάρχουν πολύ αξιόλογα άτομα στη «ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων», η μέχρι τώρα παρουσία μας ως Δημοτική Παράταξη δεν αποτελεί προϊόν δημοκρατικών διαδικασιών και ανταλλαγής απόψεων, αλλά προσωπικών αντιλήψεων της επικεφαλής της παράταξης, η οποία επί δέκα μήνες κινήθηκε επιδιώκοντας μια παράταξη προσωποπαγή, αρχηγοκεντρική, παλαιάς κοπής, που δεν συμβαδίζει με τα πιστεύω μου και τις απαιτήσεις των καιρών».
[ads-post] 
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης έχει ως εξής:

«Αγαπητές/οι συνδημότισσες και συνδημότες,

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να διευκρινίσω τους λόγους που με οδήγησαν  να καταθέσω δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη “Δύναμη Σερραίων” με την οποία έχω εκλεγεί δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Σερρών τον Μάιο του 2019.

Αποφάσισα να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές του 2019 σκεπτόμενη ότι μέσα από μια συλλογικότητα, τη «ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων», θα μπορούσα να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Πίστευα, ότι μέσω αυτής της συλλογικότητας και με την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων καθώς και με τη ζύμωση θέσεων και ιδεολογικών αντιλήψεων, θα μπορούσε η παράταξη να εξελιχθεί σε κοιτίδα ιδεών και λύσεων, οι οποίες θα βελτίωναν την καθημερινότητά μας, θα συνέβαλλαν στη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης και θα ενίσχυαν τον κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου Σερρών.

Δυστυχώς, παρόλο που υπάρχουν πολύ αξιόλογα άτομα στη «ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων», η μέχρι τώρα παρουσία μας ως Δημοτική Παράταξη δεν αποτελεί προϊόν δημοκρατικών διαδικασιών και ανταλλαγής απόψεων, αλλά προσωπικών αντιλήψεων της επικεφαλής της παράταξης, η οποία επί δέκα μήνες κινήθηκε επιδιώκοντας μια παράταξη προσωποπαγή, αρχηγοκεντρική, παλαιάς κοπής, που δεν συμβαδίζει με τα πιστεύω μου και τις απαιτήσεις των καιρών.

Σε μία δημοτική παράταξη, η οποία δημιουργήθηκε από ενεργούς πολίτες της πόλης μας, οι δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, η συνεχής και απρόσκοπτη επικοινωνία των μελών της και ο πολιτικός σεβασμός και ήθος όλων όσων συμμετέχουν και κυρίως της/του επικεφαλής είναι, για μένα τουλάχιστον, αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις συμμετοχής μου σε αυτή. Δεν θα μπορούσα να συνεχίσω σε ένα περιβάλλον όπου επικρατεί απαξίωση της σύνθεσης απόψεων και κάθε διαφορετική άποψη εκλαμβάνεται ως εσωτερική αντιπολίτευση.

Επιπλέον, δεν μπορώ να επικροτώ αλλά ούτε και να ανέχομαι συμπεριφορές και πρακτικές που δεν συνάδουν με την ηθική και την αξιοπρέπειά μου. Έτσι, σήμερα, μετά από μία επώδυνη πορεία στη διάρκεια της οποίας κατέβαλα επανειλημμένες προσπάθειες συνεργασίας, καταθέτω στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου από την παράταξη, θέλοντας να παραμείνω συνεπής στις ιδέες μου και με σεβασμό στις απόψεις της πλειονότητας των μελών και ψηφοφόρων της «ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων».

Πιστεύω ότι ο ιερός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να παρεμβαίνει, να ελέγχει, να προτείνει και να επιχειρεί να συμβάλλει ώστε ο Δήμος να λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών και επιτυγχάνεται με πολύ σκληρή δουλειά, ενώ παράλληλα προϋποθέτει πολιτικό ήθος, αλληλοσεβασμό και τεκμηριωμένη άποψη επί των θεμάτων. Η ένδεια πολιτικής επιχειρηματολόγιας οδηγεί σε ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις και επιθέσεις, οι οποίες κατά τη γνώμη μου, τραυματίζουν την απαραίτητη διάθεση για συνεργασία που απαιτείται για να προχωρήσει ο Δήμος μας σε αυτό που ονειρευόμαστε.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση από τους συνοδοιπόρους μου στη «ΔΥΝΑΜΗ Σερραιών» και τους συντρόφους που με στήριξαν, αν τους λυπεί η απόφασή μου. Τους υπόσχομαι όμως ότι ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος θα συνεχίσω να μάχομαι και να εκφράζω μία προοδευτική άποψη, πάντα με γνώμονα το καλό του δήμου μας και ίσως κάποια στιγμή οι δρόμοι μας να ανταμωθούν ξανά.

Επίσης, ευχαριστώ όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στο καλό του τόπου μας με επίκεντρο την διαφάνεια, την ισότητα και την αλληλεγγύη.

Θένια Χαραλαμπίδου

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σερρών»


Πηγη: eproodos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP