Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ένταση στο υπουργείο Οικονομικών - Τραυματίστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

/ by Newsroom
Ένταση στο υπουργείο Οικονομικών - Τραυματίστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ


Σκηνές έντασης στη διαμαρτυρία Ομοσπονδιών και Εργατικών Συνδικάτων έξω από το υπουργείο Οικονομικών για τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Στα επεισόδια που ξέσπασαν τραυματίστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης (30/06), έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία διεκδικούν την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά με την ΠΟΕΔΗΝ να προκηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι του ιδίου φορέα, ιδίων επαγγελμάτων, με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο. Όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι».


EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας υπήρξε ένταση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

 

ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά κυβέρνησης

Για όσα διαδραματίστηκαν το πρωί, ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. Οι δίκαιες διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις των εργαζομένων για την αρνητική κατάσταση στα νοσοκομεία, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με τη βία και την καταστολή. Ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης μας γυρνά σε άλλες εποχές. Με μεγάλη ευκολία αντικατέστησε τα χειροκροτήματα προς τους εργαζόμενους της Υγείας με τα γκλομπ».


(*φωτο EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) 

Πηγη: efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP