Μητσοτάκης, Θεοδωρικάκος, Παπαστεργίου, Τζιτζικώστας παρουσίασαν το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τους Δήμους

Το νέο πρόγραμμα για την «καινούρια, πιο φωτεινή ημέρα στην Αυτοδιοίκηση», όπως τη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020.
Πρόκειται για το πρόγραμμα με το συμβολικό όνομα «Αντώνης Τρίτσης», που με 2,5 δισ. ευρώ αφορά σε «μία νέα δελεαστική και μεγαλύτερη πρόκληση για να ανασυγκροτήσουμε τις πόλεις, τους ∆ήμους, τις κοινωνίες μας».
Διότι και πάλι, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι εδώ, παρούσα και την επόμενη μέρα», συνδέοντας το μέλλον με τη στάση των Δήμων τον καιρό της πανδημίας.


Και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης εξάλλου, μίλησε για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, η οποία έκανε τη χώρα παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στις τοπικές εκλεγμένες αρχές και στον σημαντικό τους ρόλο στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους πολίτες και την οικονομία της χώρας.


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος αναπτύσσοντας το περιεχόμενο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του την εμπιστοσύνη του στην Αυτοδιοίκηση και τόνισε την άριστη συνεργασία που υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα της κρίσης και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης στη διαχείρισή της.


«Τρία σημεία»

Ο κ. Παπαστεργίου επίσης, υπενθύμισε πως «η ΚΕ∆Ε, σε συνεργασία με το ΥΠΕΣ και τον κρατικό μηχανισμό, φροντίσαμε έτσι ώστε η πρωτοφανής αυτή υγειονομική κρίση, να μη μετατραπεί σε κοινωνική κρίση».
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε σε τρία σημαντικά σημεία:
«1.Είναι η πρώτη φορά που οργανωμένα, με πόρους, ασχολούμαστε με την αντισεισμική θωράκιση δημοτικών κτιρίων και σχολείων.
2.Είναι η πρώτη φορά που οργανωμένα και με σχέδιο, πάμε να στήσουμε εφαρμογές για έξυνες πόλεις. Γιατί ευφυία είναι να κάνεις τη ζωή των πολιτών σου ασφαλέστερη, καλύτερη, ευτυχέστερη, με ή και χωρίς τεχνολογία!
3.Μέσω της τεχνικής βοήθειας που θα παρέχει η ΕΕΤΑΑ, στηρίζονται έμπρακτα οι μικροί ορεινοί και νησιωτικοί ∆ήμοι».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εξαγγελία του να αλλάξει τον νόμο 4412, ενώ ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στη συμβολή της ΚΕΔΕ για την ένταξη των απαλλοτριώσεων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

[ads-post] 

Ο Επικεφαλής ∆ράσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Γιάννης Καλτσάς, δήλωσε ότι η επιτυχία του προγράμματος θα οφείλεται στους ∆ημάρχους και γενικότερα στην Αυτοδιοίκηση.
Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι η άριστη συνεργασία με την ΚΕ∆Ε, και την Κυβέρνηση μόνο καλά νέα θα φέρει για τους πολίτες.