Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Αυξάνονται οι δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ - Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης (VIDEO)

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

/ by Newsroom
Αυξάνονται οι δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ - Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης (VIDEO)

Ακόμη τέσσερις νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή. Το πρώτο, η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με ακόμα 200 εκατ. και μέχρι τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% εργοδοτικών εισφορών και αν χρειαστεί αυτή η επιδότηση θα επεκταθεί και για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

[ads-post] 

"Ερχόμαστε να βοηθήσουμε και ως προς την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων". Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε ότι οι οφειλές Μαρτίου ως και τον Σεπτέμβριο που έχουν ανασταλεί θα αποπληρωθούν σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου από το 2021.

Ο ίδιος είπε ότι "'έχουμε αποφασίσει να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων για φόρο εισοδήματος και για ΕΝΦΙΑ". Έτσι, όπως ανακοίνωσε, τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώσουν τις φετινές υποχρεώσεις τους σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί τριών διμηνιαίων. Οι εταιρείες σε οκτώ δόσεις αντί έξι μηνιαίων και οι ιδιοκτήτες σε έξι αντί πέντε δόσεων. Ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η ρευστότητα των φορολογούμενων, σημείωσε ο Πρωθυπουργός. Επίσης, είπε ότι όσοι αποπληρώνουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου 2% ως ένα μέτρο επιβράβευσης των συνεπών φορολογουμένων.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP