Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Την άμεση πρόβλεψη για δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες ζητά ο Χρήστος Μεγκλας

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

/ by Newsroom

Την άμεση πρόβλεψη για δωρεάν εξέταση ανίχνευσης κορωνοϊού σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες ζητά με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μεγκλας.

[ads-post]

Στην επιστολή του ο κ. ΜΕΓΚΛΑΣ αναφέρει τα ακολουθα:

Σέρρες, 20/08/2020
Αρ. πρωτ. 1588

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας, κο Βασίλη Κικίλια
Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κο Άδωνι Γεωργιάδη
Υπουργό Οικονομικών, Κο Χρήστο Σταϊκούρα

ΚΟΙΝ: Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κο Κώστα Καραμανλή
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή
Βουλευτές Ν. Σερρών
Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος
Επιμελητήρια χώρας 


ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Αξιότιμοι Υπουργοί, 

Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των ισχυρών συστάσεων της κυβέρνησης για επίδειξη ατομικής και συλλογικής ευθύνης, είναι αναγκαία η δωρεάν διενέργεια διαγνωστικής εξέτασης για ανίχνευση του κορωνοϊού σε όλους, επιχειρηματίες και εργαζόμενους, τόσο για τη δική τους ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια των πελατών/καταναλωτών. 

Η αναγκαιότητα αυτή επιβάλλεται από την υψηλή μεταδοτικότητα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο ιός καθώς και από την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα, η κατάσταση αναμένεται, σύμφωνα και με τις εισηγήσεις των ειδικών, να επιδεινωθεί από την αθρόα επιστροφή των παραθεριστών από τουριστικούς προορισμούς με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στους τόπους κατοικίας τους. 

Ωστόσο, η διαγνωστική μοριακή εξέταση, η οποία έχει και τη μεγαλύτερη ακρίβεια, έχει αρκετά υψηλό κόστος. Το κόστος αυτό δεν μπορεί να επιβαρύνει ούτε τους εργαζομένους αλλά ούτε και τους εργοδότες/επιχειρηματίες, που ήδη έχουν υποστεί τεράστια ζημία και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα ακόμα έξοδο. 

Για του λόγους αυτούς, προτείνουμε την άμεση πρόβλεψη τρόπου εξ ολοκλήρου ή έστω και μερικής χρηματοδότησης της διαγνωστικής εξέτασης ανίχνευσης κορωνοϊού ή τη δυνατότητα διενέργειας μέσω συνταγογράφησης. 

Με εκτίμηση,
Χρήστος Μέγκλας
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP