Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών με θεμα: "Κατάργηση υποχρεωτικής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ παρόχων Ελευθερών Επαγγελματιων & Αυτοαπασχολουμενων''

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

/ by Newsroom

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κο Ιωάννη Βρούτση
Υπουργό Οικονομικών,
κο Χρήστο Σταϊκούρα 
Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 
κο Άδωνι Γεωργιάδη

ΚΟΙΝ: 
Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, 
κο Κώστα Καραμανλή
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή
Βουλευτές Ν. Σερρών

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

Αξιότιμοι Υπουργοί, 

Με το Νόμο 4670/2020 «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α)» θεσπίστηκε, μεταξύ άλλων, νέο πλαίσιο εισφορών επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Με τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου κατέστη από 01/01/2020 υποχρεωτική η επικουρική ασφάλιση και οι εφάπαξ παροχές για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και εισήχθη σύστημα ασφαλιστικών κατηγοριών με δυνατότητα ελεύθερης επιλογής από τους ασφαλισμένους.

Από τον Ιούλιο κι έπειτα θα εκδίδεται ενιαίο ειδοποιητήριο ΕΦΚΑ που θα περιλαμβάνει τις εισφορές κύριας ασφάλισης και τις εισφορές για τους κλάδους επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών των μη μισθωτών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Μάλιστα, οι εισφορές που αφορούσαν την επικουρική ασφάλιση και τις εφάπαξ παροχές για τους μήνες Ιανουάριο έως και Ιούνιο θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά. 

Πρόκειται για μία επιπλέον επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά δυσβάστακτων υποχρεώσεων των επαγγελματιών, που έχουν συσσωρευτεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Οι επαγγελματίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες αυτές τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, που πλέον απειλούν τη βιωσιμότητά τους. 

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της επικουρικής ασφάλισης και των εφάπαξ παροχών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Κύριοι Υπουργοί,  

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε είναι αναγκαία η προώθηση ρυθμίσεων που θα είναι δίκαιες και δεν θα αποτελούνται μόνο από την επιβολή φόρων, εισφορών και τελών χωρίς αντίκρισμα, για να μπορέσουν οι επαγγελματίες μας να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να προάγουν την οικονομία μας. 


Με εκτίμηση,

Χρήστος Μέγκλας
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP