Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία - Ανέλαβαν καθήκοντα τα νέα κυβερνητικά στελέχη

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

/ by Newsroom


Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί αναλαμβάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Έπειτα από την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής, με τα νέα κυβερνητικά στελέχη να δίνουν το περίγραμμα των κινήσεων και πρωτοβουλιών της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υφυπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, στις 11:00 π.μ.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας - Οι προτεραιότητες που έθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής των καθηκόντων από τον μέχρι πρότινος Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση προς το νέο Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία των υπόλοιπων υφυπουργών Πάνου Τσακλόγλου, Μαρίας Συρεγγέλα και Δόμνας Μιχαηλίδου.

Τον νέο υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη υποδέχτηκε στο υπουργείο ο μέχρι πρότινος υπουργός Γιάννης Βρούτσης. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε παρουσία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνου Τσακλόγλου, της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου και της νέας υφυπουργού Εργασίας, Μαρίας Συρεγγέλα, η οποία θα είναι στο εξής αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια και μπήκε στην κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό.

Αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην «αδιατάραχτη» φιλία του με τον Γιάννη Βρούτση, αλλά και στο έργο που αφήνει πίσω του ο προκάτοχός του. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας, αλλά και την εποπτεία της μέσα από τα συστήματα Εργάνη, Ήλιος και 'Ατλας, στις κρίσιμες, όπως τις χαρακτήρισε, νομοθετικές πρωτοβουλίες και συγκεκριμένα στην τελευταία για το ασφαλιστικό, αλλά και στο μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας, που, όπως είπε, απέτρεψε την έκρηξη της ανεργίας εν μέσω πανδημίας.

«Ο Γιάννης Βρούτσης θα υπηρετήσει την παράταξη από τον κρίσιμο ρόλο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, στον οποίο έχει δώσει και στο παρελθόν εξετάσεις με επιτυχία. Γιάννη, εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια στην πορεία σου», δήλωσε ο νέος υπουργός Εργασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες που θέτει για το υπουργείο, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή πηγαίνουν χέρι-χέρι. «Δεν μπορούμε -και ούτε θέλουμε- να έχουμε ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή. Γι’ αυτό και η προτεραιότητα μας σε αυτό το υπουργείο θα είναι η υιοθέτηση πολιτικών που θα κινητροδοτούν την ανάπτυξη, αλλά την ίδια στιγμή θα υιοθετούν τα πιο σύγχρονα μέτρα κοινωνικής προστασίας. Στόχος είναι να βρεθούμε, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, δίπλα στον άνθρωπο. Η ποιότητα μιας πολιτικής κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από το πώς υπηρετεί αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Αλλά και το πόσο υιοθετεί τις κατάλληλες δράσεις για να το πετύχει. Οι ίσες ευκαιρίες για όλους είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας. Ο διάλογος με αυτούς που αφορούν οι πολιτικές μας, βασικό συστατικό στοιχείο. Επιδίωξή μας είναι να βρίσκονται κοινοί παρονομαστές μεταξύ των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Παρά τις διαφορές τους, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι κερδίζουν, τελικά, από τη θετική πορεία της χώρας, από το κλίμα κοινωνικής ειρήνης και από την οικονομική πρόοδο. Και δεν ξεχνάμε φυσικά τους συνταξιούχους. Όλους αυτούς που ταλαιπωρούνται εδώ και χρόνια για την απονομή των συντάξεών τους. Τους ανέργους, ιδιαίτερα τους μακροχρόνια ανέργους. Τους συνανθρώπους μας με αναπηρία. Όλες τις κοινωνικές ομάδες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας ότι επίκεντρο της πολιτικής που θα εφαρμόζεται θα είναι ο άνθρωπος.

Ως πρώτη προτεραιότητα ο υπουργός Εργασίας έθεσε την προσαρμογή στις ραγδαίες οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις, ώστε η «οικονομία μας να μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα μοναδικά της ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, προς όφελος, τελικά των εργαζομένων, και ακόμα πιο πολύ των ανέργων. Για αυτό, μια βασική μας μεταρρύθμιση θα αφορά τον νέο νόμο για την αγορά εργασίας. Νόμος που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τους εργαζομένους να αποκτήσουν καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός. Θα ενισχύσουν στην πράξη την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων». Αναφέρθηκε ακόμα και στη σημαντική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. «Η μεταρρύθμιση αυτή θα προχωρήσει με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας που είχαν ήδη παρουσιαστεί στο προγραμματικό μας συνέδριο του 2017. Είναι μια μεταρρύθμιση που και πάλι στηρίζεται στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές -σε πολιτικές που εφαρμόζουν ακόμα και σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση- και θα προστατεύσει τις συντάξεις των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας χωρίς να θίγει τους παλιούς», τόνισε μεταξύ άλλων. Σε σχέση με το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι στόχος είναι «όσο πιο γρήγορα και οργανωμένα γίνεται να αποδοθούν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις όλων των συνταξιούχων». Υπογράμμισε, επίσης, τη βαρύτητα που δίνεται σε σχέση με την πολιτική κοινωνικής προστασίας, κάτι που αποτυπώνεται, όπως είπε, από τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, ενώ είπε παράλληλα ότι ενισχύονται οι πολιτικές για την οικογένεια, για την ισότητα των φύλων και για το δημογραφικό.

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας.

Παραδίνοντας τη σκυτάλη, ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι αφήνει πίσω του ένα «νοικοκυρεμένο» υπουργείο με «σύγχρονες και στέρεες βάσεις» και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε αναθέτοντας του το συγκεκριμένο υπουργείο σε μία κρίσιμη στιγμή. Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου στο υπουργείο Εργασίας, που όπως είπε ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια, ο κ. Βρούτσης στάθηκε ιδιαίτερα στη χαρτογράφηση του ασφαλιστικού με το πληροφοριακό σύστημα «Ήλιος», στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, στις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν λόγω της πανδημίας αλλά και την ψηφιακή σύνταξη.

«Το 2021 μπαίνει με θετικές ειδήσεις, αυξήσεις μισθών και αυξήσεις συντάξεων. Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε κάτω από την ομπρέλα του e-ΕΦΚΑ το μεγάλο επίτευγμα, αυτό που θεωρούσαν πολλοί ακατόρθωτο. Την ψηφιακή σύνταξη «'ΑΤΛΑΣ». Η απονομή της σύνταξης δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα πολυσύνθετο γεγονός. Το ΑΤΛΑΣ ξεκίνησε με τις δύο ευαίσθητες κατηγορίες των αγροτών και των συντάξεων χηρείας που απονέμονται πλέον σε λίγα δευτερόλεπτα. Το επόμενο τρίμηνο ο e-ΕΦΚΑ θα αποδώσει τις συντάξεις αναπηρίας και τις συντάξεις των υγειονομικών, το Σεπτέμβριο συνεχίζεται με τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα και τους μηχανικούς και το Δεκέμβριο του 2021 ολοκληρώνεται με τους δημοσιογράφους, τους νομικούς και τους αυτοαπασχολούμενους», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.


Η απάντηση Θεοδωρικάκου στα περί ρήξης του με το Μαξίμου

Απάντηση σε όσους λένε ότι έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Θεοδωρικάκος καλωσόρισε τον Μάκη Βορίδη και τον Στέλιο Πέτσα και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Παίρνοντας τον λόγο ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών είπε ότι δεν θα εκφράσει πικρία και κριτική, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει απάντηση σε όσους έκαναν λόγο για ρήξη με το Μαξίμου. Είπε ότι η σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πανίσχυρη και οικοδομήθηκε σε δύσκολους καιρούς. Τόνισε ακόμη ότι αισθάνεται περήφανος για το έργο που επιτέλεσε και ότι ήταν πάντα σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό.

"Δεν πρόκειται να τηρήσω την παράδοση που συνηθίζεται σε καταστάσεις ανασχηματισμού των κυβερνήσεων, όπου διάφοροι υπουργοί την ώρα που αποχωρούν, εκφράζουν πικρίες ή εκ των υστέρων διατυπώνουν κριτικές, γιατί θεωρώ ότι αυτά δεν εκφράζουν κανέναν, δεν αρμόζουν στην αξιοπιστία της πολιτικής και ασφαλώς μειώνουν και την αξία εκείνων που τα λένε. Όμως άκουσα και διάβασα διάφορα χθες και σήμερα για προβλήματα στη σχέση μου με τον Πρωθυπουργό και διάφορα παρόμοια. Θέλω να καλέσω όποιους κάνουν τέτοιου είδους αναφορές να σοβαρευτούν" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

"Με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με συνδέει μια πανίσχυρη σχέση ανθρώπινη, διανοητική και πολιτική. Σχέση που ασφαλώς δεν αφορά τη συχνότητα, αλλά την ποιότητα της μεταξύ μας συνεργασίας και της επικοινωνίας μας. Οικοδομήθηκε σε πολύ δύσκολες εποχές από την περίοδο που διετέλεσα σύμβουλος στρατηγικής του σημερινού Πρωθυπουργού, προτού εκλεγεί καν Πρόεδρος της ΝΔ" πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είπε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει ήδη δώσει εντολή να συνεχιστούν οι διαδικασίες για το νομοσχέδιο που αφορά στην αλλαγή του τρόπου προσλήψεων στο δημόσιο και την αναμόρφωση του ΑΣΕΠ που βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είπε ότι ήρθαμε να συνεχίσουμε το πολύ πετυχημένο έργο του κ. Θεοδωρικάκου. "Δεν ερχόμαστε να κάνουμε κάτι από το μηδέν, ερχόμαστε να συνεχίσουμε ένα πολύ πετυχημένο έργο, έχουμε μια πολύτιμη παρακαταθήκη πάνω στην οποία θα χτίσουμε" είπε ο κ. Πέτσας.

Ο Μάκης Βορίδης παρέδωσε στον Σπήλιο Λιβανό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αλλαγή φρουράς μετά από 1,5 χρόνο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον Σπήλιο Λιβανό να αντικαθιστά το Μάκη Βορίδη, ο οποίος μετακινήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών. Είναι η πρώτη υπουργική θέση για τον 53χρονο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Γνωρίζω τον άνθρωπο, γνωρίζω τις ικανότητές του. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που παραδίδω σ' αυτόν. Επί 1,5 χρόνο πετύχαμε πάρα πολλά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» είπε ο Μ. Βορίδης παραδίδοντας τη σκυτάλη στον διάδοχο του. Παράλληλα έκανε ένα σύντομο απολογισμό της δραστηριότητας του υπουργείου επί των ημερών του, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το έλλειμμα του ισοζυγίου των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων ήταν 2,6 δισ. Το 2019 το έλλειμμα είχε γίνει 600 εκατομμύρια και είχαμε καλύψει 2 δισ. Το 2020 θα είναι η πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες που θα κλείσουμε με πλεόνασμα. Η Ελλάδα παράγει ώστε να είναι ισοσκελισμένο και αυτό έχει γίνει χάρη στις τεράστιες προσπάθειες των αγροτών μας, των κτηνοτρόφων μας, των αλιέων μας». Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες τους, τους υφυπουργούς Κώστα Σκρέκα, Φωτεινή Αραμπατζή, τους δυο γενικούς γραμματείς Γιώργο Στρατάκο, Κώστα Μπαγινέτα, τον υπηρεσιακό γραμματέα, Δημήτρη Τσαγκαλίδη.

Ο Σπήλιος Λιβανός, από την πλευρά του, στην πρώτη του δήλωση ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή και ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, οι δρόμοι που ανοίξαμε μαζί πριν από πολλές δεκαετίες, να οδηγήσουν εδώ». Παράλληλα, αναφερόμενος στον Μ. Βορίδη αλλά και στον νέο υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, τόνισε: «Εύχομαι και στους δύο σας επιτυχίες στα νέα σας πόστα, που θα είναι πολλές και είμαι σίγουρος γι' αυτό».

Ο νέος υπουργός στάθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. «Ενός τομέα που, όπως και κάθε άλλη έκφανση της ζωής μας, υπέστη τις συνέπειες της πρωτόγνωρης πανδημίας που βιώνουμε. Παράλληλα, ανέδειξε την αξία μιας σωστά δομένης εφοδιαστικής αλυσίδας. Η διασφάλιση αυτής της εφοδιαστικής αλυσίδας, ιδίως σε μια εποχή όπου είδαμε σύνορα να κλείνουν, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της απερχόμενης ηγεσίας, μαζί με την επιτυχή διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ καθώς και τις άμεσες αποφάσεις για την ενίσχυση των αγροτών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού». Έτσι, οριοθέτησε τον κεντρικό στόχο της νέας ηγεσίας του υπουργείου που είναι «... να καταστήσει σαφές στο σύνολο της κοινωνίας, το αυτονόητο για εμένα, ότι ο αγρότης είναι πυλώνας της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας». Κορυφαία προτεραιότητα χαρακτήρισε την εφαρμογή και διαχείριση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μίλησε επίσης για τη σημασία που έχει η αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ και κατέληξε τονίζοντας: «Ο πρωτογενής τομέας και ο αγροτικός κόσμος είναι, για μένα, χώρος σύνθεσης και δημιουργίας. Όχι πεδίο διχασμού και μικροκομματικών αντιπαραθέσεων. Γι' αυτό η δική μου πόρτα, όπως και των υφυπουργών, θα είναι πάντα ανοικτή σε ουσιαστικές προτάσεις, καινούριες ιδέες και προβληματισμούς. Υπόσχομαι σκληρή δουλειά και είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί, πολιτική ηγεσία και στελέχη του υπουργείου, θα δώσουμε έναν όμορφο αγώνα. Μια μάχη που θα επιτρέψει την άνθηση του πρωτογενούς τομέα».

Ο κ. Σκρέκας, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Ιούλιο του 2019, παρέδωσε το χαρτοφυλάκιό του στον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος αποτελεί «φρέσκο» πρόσωπο, καθώς διανύει την πρώτη του βουλευτική θητεία, έχοντας εκλεγεί από τους πολίτες της Φθιώτιδας.

«Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να επιτύχουμε σημαντικά αποτελέσματα και να θέσουμε σε τροχιά εφαρμογής ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ελλήνων αγροτών και των ξεχωριστών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της πατρίδας μας» είπε ο Κώστας Σκρέκας. Ο διάδοχός του, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Στόχος είναι με την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων να οικοδομήσουμε ένα μοντέλο ελληνικής γεωργίας ανθεκτικό στα προβλήματα και στις απειλές με έμφαση στην ποιότητα και την αύξηση της παραγωγής και κεντρική επιδίωξη την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών. Να προχωρήσουμε σε συνέργειες με εταιρείες που εξυπηρετούν το κλάδο με τα προϊόντα τους και φυσικά με τη βιομηχανία τροφίμων. Να ενσωματώσουμε την καινοτομία και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια, έτσι ώστε ο πρωτογενής τομέας να αποκτήσει ισχυρό αποτύπωμα στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας. Είμαι βέβαιος ότι με τον νέο υπουργό, τον κύριο Σπήλιο Λιβανό και την υφυπουργό κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, τους γενικούς γραμματείς και το στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου δουλεύοντας ομαδικά θα ανταποκριθούμε στους στόχους μας».

Από την «παλιά φρουρά» του υπουργείου, η Φωτεινή Αραμπατζή ευχαρίστησε τους Μάκη Βορίδη, Κώστα Σκρέκα για τη 18μηνη συνεργασία και καλωσόρισε τους νέους συνεργάτες της. «Πάνω στα γερά θεμέλια του έργου, που οικοδομήσαμε τους πρώτους 18 μήνες, με την εμπειρία, που υπάρχει και το νέο αέρα, που φέρνουν ο νέος υπουργός και υφυπουργός, προχωρούμε, το 2021, με ακόμη περισσότερη όρεξη σε νέες εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις και αναπτυξιακές πολιτικές με αιχμή την αύξηση των εξαγωγών- στην οποία ο Αγροδιατροφικός Τομέας απεδείχθη πρωταθλητής μέσα στην πανδαιμική κρίση-, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και κυρίως την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών και της ελληνικής περιφέρειας» είπε η κα Αραμπατζή.

Σκρέκας σε Χατζηδάκη: Θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το έργο που εσύ ξεκίνησες

Στα μέτρα για τη σωτηρία και τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τις ιδιωτικοποιήσεις και την αναμόρφωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αναφέρθηκε ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης του υπουργείου στον νέο υπουργό Κώστα Σκρέκα.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι σήμερα μιλάμε για μια καινούργια ΔΕΗ, και αυτό πιστώνεται τόσο στη διοίκηση της επιχείρησης, όσο και στην κυβέρνηση ενώ για τις ΑΠΕ σημείωσε πως με τα πρόσφατα μέτρα διασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του Ειδικού Λογαριασμού των ΑΠΕ σε ορίζοντα δεκαετίας, και τέθηκαν οι βάσεις για τη σταδιακή ένταξή τους στην αγορά ενέργειας. Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, στάθηκε στους διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη για τον ΔΕΔΔΗΕ, τη ΛΑΡΚΟ, τις ΔΕΠΑ Υποδομών και Εμπορίας καθώς και την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου της Καβάλας. Υπογράμμισε επίσης το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης και το σχέδιο δίκαιης μετάβασης των περιοχών που πλήττονται από αυτήν, τα διεθνή ενεργειακά πρότζεκτ, την απλούστευση των περιβαλοντικών αδειοδοτήσεων, το πλαίσιο προστασίας των περιοχών Natura, το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ», την απαγόρευση των πλαστικών μίας χρήσης, το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων με τη δημοπράτηση σύγχρονων μονάδων, την πρόοδο του Κτηματολογίου (η κτηματογράφηση ανέβηκε από το 28% στο 65% σε 16 μήνες καλύπτοντας το 93% της επικράτειας), το νόμο για τη χωροταξία και τις χρήσεις γης κ.α.

«Η ισχυρή, αειφόρος και βιώσιμη Ανάπτυξη της χώρας μας περνάει μέσα από τον ενεργειακό κλάδο. Και στο δίλημμα περιβάλλον ή ανάπτυξη, θα πω ανάπτυξη και περιβάλλον», τόνισε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. «Μόνον έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια ισχυρή, μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Προστατεύοντας το περιβάλλον για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε κλάδοι όπως η βιομηχανία, ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας να μπορέσουν να αναπτυχθούν», πρόσθεσε. Απευθυνόμενος δε στον κ. Χατζηδάκη, τόνισε: «Τώρα με τη νέα ομάδα, με τον Γιώργο Αμυρά και τον Νίκο Ταγαρά, να είστε βέβαιοι ότι με άοκνη εργασία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με συγκεκριμένο προσανατολισμό, θα καταφέρουμε το έργο που εσύ ξεκίνησες, να το ολοκληρώσουμε και να δώσουμε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη διακυβέρνηση αυτής της χώρας και από αυτόν τον τομέα».

Βούλτεψη προς Κουμουτσάκο: "Γιώργο, τίποτα δεν τελειώνει"

Σε καλό κλίμα και με διάχυτη τη συγκίνηση από την πλευρά του απερχόμενου αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κουμουτσάκου, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «τα πράγματα στο μεταναστευτικό έχουν σαφώς αλλάξει θετικά». «Παρά την τουρκική επιθετικότητα και δηλητηριώδη προπαγάνδα, καταφέραμε να βελτιώσουμε θεαματικά τη διεθνή εικόνα και βαρύτητα της χώρας στην Ευρώπη, με γνώση, πρωτοβουλίες, δράσεις, συμμαχίες και κυρίως ξεκάθαρες θέσεις -και αυτό είναι μια παρακαταθήκη όσον αφορά στο υπό διαπραγμάτευση ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, που οφείλει να θεμελιώνεται στην αρχή της έμπρακτης, ουσιαστικής αλληλεγγύης», συνέχισε ο ίδιος. Σχετικά με τις μετεγκαταστάσεις παιδιών και οικογενειών επισήμανε ότι 4.160 άτομα μετεγκαταστάθηκαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης «παρά τα πρακτικά προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία». Επιπλέον, εξέφρασε την ευχή να αξιοποιηθεί η πρόσφατη ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Κέντρο Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD) , όπου «η συμμετοχή μας υπήρξε επιτυχία που εξασφαλίστηκε με πολύ σιωπηλή δουλειά παρά την αρχικά λυσσώδη αντίδραση της Τουρκίας που τελικά κάμφθηκε».

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος ευχήθηκε στη νέα υφυπουργό Ένταξης, Σοφία Βούλτεψη «μια επιτυχημένη θητεία σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, αυτόν της ένταξης, που είναι καίριας σημασίας για την ελληνική κοινωνία, τις αρχές και τη συνοχή της».

Η νέα υφυπουργός Ένταξης επισήμανε ότι «με τόλμη, ανθρωπιά και αποφασιστικότητα θα κερδίσουμε αυτό το δύσκολο στοίχημα» και υπογράμμισε ότι «σε αυτό το υπουργείο αυτό το χρόνο της κρίσης που η Ελλάδα αντιμετώπισε τόσα χτυπήματα, συγχρόνως τον κορονοϊό, εθνικές απειλές και το μεταναστευτικό, έγινε μια κρυφή δουλειά», καθώς και ότι «σταθήκαμε όρθιοι χάρη στη δουλειά του Νότη και του Γιώργου, γιατί δεν φάνηκαν περαιτέρω συνέπειες πάνω σε μια στιγμή, που κρινόταν η υγεία του λαού και η εθνική ασφάλεια της χώρας».

Η κ. Βούλτεψη ανέφερε ότι «δέχτηκα με χαρά και συγκίνηση την πρόταση του πρωθυπουργού» και πρόσθεσε ότι «βρίσκομαι σε υπουργείο πρώτης γραμμής», ενώ υπενθύμισε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε πολύ στενή συνεργασία αυτού του υπουργείου με την κοινοβουλευτική ομάδα» και με την ίδια, μέσα από τις θητείες της στο προεδρείο Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής.

«Σε αυτό το έργο έρχομαι να συμβάλω με τις μικρές δυνάμεις μου και την εμπειρία που έχω αποκτήσει ως αναπληρώτρια τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής όταν η ΝΔ βρισκόταν στην αντιπολίτευση και ως τομεάρχης κοινωνικής αλληλεγγύης», παρατήρησε η κ. Βούλτεψη. Απευθυνόμενη στον Γ. Κουμουτσάκο τόνισε ότι «ανέλαβε τα καθήκοντά του σε πολύ δύσκολη και περιπλεγμένη περίοδο» και πρόσθεσε: «Γιώργο, τίποτα δεν τελειώνει, έχουμε όλοι μας λίγο πολύ ζήσει αλλαγές, τις περισσότερες φορές ήταν για καλό. Είναι ένας κύκλος αυτός που κινείται, γνωριζόμαστε όλοι καλά, έχουμε δώσει κοινές μάχες για να επικρατήσουν οι αρχές και οι αξίες της παράταξής μας».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερη, συγκινησιακά φορτισμένη ημέρα για το υπουργείο» και εξήρε «την πολύτιμη προσφορά του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος «υπηρέτησε με συνέπεια τα δύσκολα καθήκοντά του [και] υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης και άξιος συμπαραστάτης στις καλές και τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε μαζί». Συνέχισε λέγοντας ότι «η εμπειρία του στα ζητήματα μετανάστευσης αλλά και ευρωπαϊκών θεμάτων αποτέλεσε οδηγό στα πρώτα βήματα του υπουργείου, αλλά και εφόδιο στη μέχρι στιγμής πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου υπό το συντονισμό του Γιώργου Κουμουτσάκου δημιουργήθηκε ισχυρό μέτωπο των χωρών πρώτης υποδοχής». «Ο Γιώργος Κουμουτσάκος», πρόσθεσε ο υπουργός, «ξεχωρίζει για την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα, με τις οποίες προάσπισε τις ελληνικές θέσεις, σε δύσκολες καταστάσεις και διαπραγματεύσεις. Πρόκειται για παρακαταθήκη την οποία θα σεβαστούμε στο ακέραιο και θα συνεχίσουμε», ενώ πρόσφερε στον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό ως αναμνηστικό δώρο ένα ασημένιο σκεύος με τον θυρεό του υπουργείου.

Καλωσορίζοντας την κ. Βούλτεψη στο υπουργείο, «η οποία γνωρίζει καλά τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης», ο Νότης Μηταράκης, υπογράμμισε ότι η ένταξη αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης «κάτι που επανεπιβεβαιώνει και ο πρωθυπουργός με τη δημιουργία σχετικής θέσης υφυπουργού». Επίσης, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «η ένταξη όσων πλέον αποδεδειγμένα δικαιούνται διεθνούς προστασίας, προλαμβάνει προβλήματα που επιβαρύνουν την κοινωνία και τους επιτρέπει να συμβάλουν στη χώρα που πλέον τους φιλοξενεί». Κατέληξε εξάλλου λέγοντας για τη Σοφία Βούλτεψη ότι «η εργατικότητα και το πάθος της για κάθε τι που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας, είναι τα εχέγγυα για σημαντικό έργο».

Τον νέο υφυπουργό υποδέχθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης

Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ακτή Βασιλειάδη, προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, μετέβη σήμερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας αρμόδιος για θέματα κλάδου πλοίων και βουλευτής Α΄Πειραιώς και Νήσων με τη ΝΔ Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης καλωσορίζοντας το νέο υφυπουργό Ναυτιλίας, είπε ότι «η συνδρομή του θα είναι πολύτιμη», ενώ με «γρήγορους ρυθμούς» πρόσθεσε «θα συνεχιστούν οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς προστασίας των θαλασσίων συνόρων και στον εκσυχρονισμό του Λιμενικού Σώματος».

«Καλωσόρισες φίλε Κώστα, σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείς στην εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος εξέφρασε και ο ίδιος τις ευχαριστίες του, προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του στο πρόσωπό του.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι εντός του Ιανουαρίου θα δοθεί στη Βουλή για ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για τη νέα νησιωτική πολιτική, το οποίο χαρακτήρισε στρατηγική μεταρρύθμιση για να αντιμετωπιστούν τα θέματα της νησιωτικότητας.

«Θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της ακτοπλοΐας, των ναυτικών, του θαλασσίου τουρισμού, της αξιοποίησης των Λιμένων- όπου έχουμε πολλά και εντυπωσιακά αποτελέσματα- και βεβαίως, στα θέματα της ενίσχυσης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, μίας στρατηγικής σημασίας μεταρρύθμιση που ετοιμάζουμε εντός του έτους».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Ναυτιλίας είπε:

«Αποτελεί για μένα πολύ μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σε ένα υπουργείο του Πειραιά, εφόσον είμαι και βουλευτής που εκλέγομαι στη Α΄Πειραιώς και Νήσων. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα να γίνομαι και εγώ ένα κομμάτι αυτής της μεγάλης προσπάθειας για τη μεγάλη μεταρρυθμιστική πορεία, η οποία έχει ξεκινήσει για τη χώρα», δήλωσε ο κ. Κατσαφάδος.

Τόνισε επίσης ότι με μεγάλη χαρά βρίσκεταιδίπλα σε έναν πολύ καλό φίλο, έναν πολύ άξιο υπουργό τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουμε με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς να αναδείξουμε αυτό τον μεγάλο πλούτο που έχει η χώρα μας και δεν είναι άλλος από τη ναυτιλία, τους ναυτικούς μας και τους νησιώτες μας. Είμαι αισιόδοξος ότι το 2021 θα είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά και για τη ναυτιλία και για την πατρίδα μας», τόνισε ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας.

Παράδοση-παραλαβή καθηκόντων στο υπουργείο Παιδείας

Τα νέα τους καθήκοντα ανέλαβαν πριν από λίγο οι δύο νέοι υφυπουργοί Παιδείας, Ζέτα Μακρή και Άγγελος Συρίγος.

Η κ. Μακρή ανέλαβε στη θέση που μέχρι πρότινος ήταν η Σοφία Ζαχαράκη και οι αρμοδιότητές της θα αφορούν την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο κ. Συρίγος ανέλαβε στη θέση του Βασίλη Διγαλάκη και θα είναι αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αμφότεροι οι νέοι υφυπουργοί στις πρώτες τους δηλώσεις δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν το μεταρρυθμιστικό έργο που έχει δρομολογηθεί για τα θέματα της Εκπαίδευσης.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία ευχαρίστησε τους απερχόμενους υφυπουργούς για τη συνεργασία που είχαν και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους νέους υφυπουργούς.

[ads-post] 

Yποδοχή του νέου υφυπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας είχε σήμερα ενημερωτική συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσιάρας, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον νέο υφυπουργό Δικαιοσύνης, τον Γιώργο Κώτσηρα, ο οποίος, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόταση και επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα βοηθήσει ουσιαστικά στη μεγάλη προσπάθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Νομίζω για τον κ. Κώτσηρα είναι όλα γνωστά. Είναι ένας νέος συνάδελφος στη Βουλή, ο οποίος με επάρκεια, σοβαρότητα και μετριοπάθεια έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Είναι πολύ ευχάριστη στιγμή για μένα να βρίσκεται σήμερα εδώ ως νέος συνεργάτης του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου από κοινού να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο των σημαντικών μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη.

Όπως γνωρίζετε ήδη, έχουμε ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο σημαντικών αλλαγών και σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Αλλά οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά, ώστε να φτάσουμε στην εποχή της ψηφιακής Δικαιοσύνης. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για το οποίο οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί. Συστηματικά, με επιμονή, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το ρόλο και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Καλώς ήλθες, Γιώργο».

Στη συνέχεια ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώτσηρας, δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον υπουργό και όλους σας για την πολύ όμορφη υποδοχή. Να πω ότι αισθάνομαι βαθιά συγκινημένος για την ανάληψη των καθηκόντων μου ως υφυπουργός Δικαιοσύνης και συναισθάνομαι πλήρως το βάρος της ευθύνης για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναμφίβολα, η Δικαιοσύνη είναι ένας βασικός πυλώνας για την κοινωνία και τον πολίτη. Μέχρι σήμερα, έχει παραχθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ένα εξαιρετικό νομοθετικό έργο. Σε αυτή την προσπάθεια, σε συνεργασία και σε αγαστή σχέση με τον αξιότιμο υπουργό, τον κ. Κώστα Τσιάρα θα συμβάλλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις. Από κοινού θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να προχωρήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της Δικαιοσύνης, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τη διεθνή συνεργασία. Θα είμαστε σε στενή συνεργασία για να ολοκληρώσουμε το σημαντικό έργο που έχουμε μπροστά μας. Σας ευχαριστώ υπουργέ για τη σημερινή υποδοχή».

Αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα Υφυπουργός Τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού από τον απερχόμενο Υφυπουργό Μάνο Κόνσολα στη νέα Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη.

Κατά την τελετή ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αφού καλωσόρισε τη νέα Υφυπουργό, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Υφυπουργό για τη συνεργασία και τη σημαντική συμβολή του όλο το προηγούμενο διάστημα. «Oι ιδιαίτερες συνθήκες δεν πρέπει να μας αποτρέψουν από το να εκφράσουμε αυτά που περάσαμε μαζί. Κλήθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κρίση. Χωρίς τον Μάνο Κόνσολα, χωρίς τη γνώση του, την εμπειρία του και την καθημερινή συζήτηση μαζί του τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και για τον ελληνικό τουρισμό αλλά και για εμένα τον ίδιο. Θέλω, Μάνο, πραγματικά από καρδιάς, να σε ευχαριστήσω γιατί στάθηκες πλάι μας και συνδιαμορφώσαμε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί. Κληθήκαμε να πάρουμε δύσκολες και επίπονες αποφάσεις και έδειξες μια άοκνη θέληση να στηρίξεις τον τουρισμό. Σε ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό. Οι προκλήσεις, όμως, είναι μπροστά μας. Για αυτό θέλω να καλωσορίσω τη Σοφία Ζαχαράκη και αν υπάρχει κάτι για το οποίο θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, πέρα από τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του, είναι και για αυτό. Γιατί αυτή η ομάδα -και αυτή που ήμασταν ως τώρα και αυτή που θα είμαστε στο επόμενο διάστημα- είναι μια δυνατή ομάδα, που μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα, όπως άλλωστε το έχει αποδείξει. Η Σοφία είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα για τον τουρισμό και με όρεξη για δουλειά και χαίρομαι πάρα πολύ που θα είμαστε μαζί για να αντιμετωπίσουμε κατάματα τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και τις προκλήσεις αυτής της κομβικής για την ανάκαμψη του τουρισμού χρονιάς. Είμαστε ήδη σε προετοιμασία. Οι καμπάνιες ήδη κτίζονται από τον ΕΟΤ και έχουμε να κάνουμε πολλά και στον θεματικό τουρισμό και στην τουριστική εκπαίδευση. Σε ευχαριστώ που είσαι εδώ και που έχεις την όρεξη και τη διάθεση να μας βοηθήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για τη δυνατότητα που μου έδωσε να υπηρετήσω στο Υπουργείο Τουρισμού, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία και τις αντιστάσεις από κατεστημένες νοοτροπίες, στον τομέα των αρμοδιοτήτων μου, αφήνουμε ένα διακριτό και ορατό έργο, παραδίδοντας δύο ολοκληρωμένα, πολύ σημαντικά νομοσχέδια: Το πρώτο για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και το δεύτερο για την περιφερειακή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα, η κυρία Σοφία Ζαχαράκη θα προχωρήσει την πρωτοβουλία που αναλάβαμε από κοινού για την τουριστική εβδομάδα στα σχολεία. Η κυβέρνηση, είμαι σίγουρος, ότι θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο και η νέα ηγεσία του υπουργείου θα ολοκληρώσει τα δυο αυτά σημαντικά νομοσχέδια. Εύχομαι στη νέα Υφυπουργό Τουρισμού καλή θητεία και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει».

Στη δήλωσή της, η νέα Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη επισήμανε: «Αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα της Υφυπουργού Τουρισμού με ιδιαίτερη χαρά αλλά και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Παραλαμβάνω σημαντικό και μετρήσιμο έργο από τον Μάνο Κόνσολα, τον οποίο θερμά ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε και που θα συνεχίσουμε να έχουμε στα θέματα του Τουρισμού. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να συνεργαστώ με τον Υπουργό και φίλο Χάρη Θεοχάρη και είμαι σίγουρη πως σε μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα ο Τουρισμός όχι μόνο θα σταθεί όρθιος αλλά θα αποτελέσει και τον καταλύτη εξόδου της χώρας από την κρίση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για τη διαρκή εμπιστοσύνη του και δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε το κυβερνητικό όραμα για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού και την Τουριστική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη χώρα μας να υλοποιηθεί».


Πηγη: enikos.gr


GSHARE


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP