Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Γονείς απαιτούν να αλλάξει η τελετή της βάφτισης μετά τον θάνατο βρέφους από πνιγμό

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

/ by Newsroom


Μετά την βάφτιση που κατέληξε σε τραγωδία, οι αντιδράσεις για το μυστήριο της Ορθόδοξης εκκλησίας πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Ένα μωράκι μόλις 8 εβδομάδων υπέστη καρδιακή ανακοπή λίγο μετά τη βάφτισή του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Η νεκροψία έδειξε υγρά στους πνεύμονές του.

Το μυστήριο έλαβε χώρα σε ορθόδοξη εκκλησία της Ρουμανίας όπου το έθιμο, όπως γνωρίζουμε καλά κι εμείς εδώ, προστάζει να βυθιστεί το παιδί στην κολυμπήθρα.

O θάνατος του βρέφους έχει προκαλέσει σάλο ενώ πάνω από 56.000 άτομα υπέγραψαν διαδικτυακό αίτημα για αλλαγές στο τελετουργικό της βάφτισης: «Ο θάνατος ενός νεογέννητου μωρού λόγω αυτής της πρακτικής συνιστά τεράστια τραγωδία και πρέπει να μειωθούν οι κίνδυνοι για να θριαμβεύσει η χαρά της βάφτισης» αναφέρει το διαδικτυακό κείμενο.

Η εισαγγελία διέταξε έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας εις βάρος του ιερέα στην πόλη Σουτσεάβα της βορειοανατολικής Ρουμανίας, ενώ ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, Βασίλε Μπανέσκου, δήλωσε ότι οι ιερείς μπορούν να ρίχνουν λίγο νερό στο μέτωπο του παιδιού, αντί να το βυθίζουν ολόκληρο στην κολυμπήθρα. 

Ωστόσο, ο αρχιεπίσκοπος Κωστάντζας Θεοδόσιος, επικεφαλής της συντηρητικής πτέρυγας της εκκλησίας, είπε ότι δεν θα αλλάξει το τελετουργικό της βάφτισης.


Πηγή: thecaller.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP