Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Οι “Φούσκες”, οι Φου(σ)καράδες και οι Μασκαράδες…

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

/ by Newsroom

Στις 17 Μαρτίου 2020 στο πρώτο διάγγελμα του για να μας ανακοινώσει μέτρα και απαγορεύσεις ο κύριος Μητσοτάκης μας έλεγε: «Η ανεμελιά δεν είναι ψευτοαντίσταση, δεν είναι μαγκιά ή εξυπνάδα, είναι απλά ανευθυνότητα».

Στις 22 Οκτωβρίου 2020 πάλι ο κύριος Μητσοτάκης μας προειδοποιούσε – απειλούσε: «Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στις στιγμές ανεμελιάς γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό».

Στις 23 Οκτωβρίου 2020 ο κύριος Μητσοτάκης …κουνούσε το δάκτυλο στους νέους ανθρώπους και δήλωνε:  «Η διασπορά προέρχεται από την ανεμελιά των νέων».

Λίγο μετά, και αφού είχαν προηγηθεί τα διαγγέλματα και οι υποδείξεις περί ανεμελιάς, ο ίδιος άνθρωπος μάς ζήτησε να τον συγχωρήσουμε για την βόλτα του στην Πάρνηθα, την οποία με πλήρη αθωότητα  την απέδωσε σε μια στιγμή… ανεμελιάς: «Ενοχλήθηκα προσωπικά που μία μικρή στιγμή ανεμελιάς ή αβλεψίας διογκώθηκε σε αυτό το βαθμό», μας είπε…. (Κυριάκος Μητσοτάκης 7 Δεκεμβρίου 2020)

Τώρα, μετά από 2 λοκ ντάουν και έν μέσω του τρίτου, ξεκίνησαν εδώ και μέρες οι υπουργοί του και ο ίδιος να μας λένε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει «να είμαστε ο καθένας με τη “φούσκα”του».  

Την Παρασκευή όμως μας ανακοίνωσαν ότι δεν  αρκεί να είμαστε μόνο με τη «φούσκα» μας. Πρέπει, μαζί η χωρίς της την «φούσκα» μας, όταν είναι Σάββατο ή Κυριακή, να κλεινόμαστε στο σπίτι μας από τις 6.οο το απόγευμα! Μας απαγόρευσε, δηλαδή, να περπατάμε στο δρόμο και σε ανοιχτούς χώρους. Μόνοι μας ή με την “φούσκα” μας. Να αθλούμαστε. Μόνοι μας ή με την “φούσκα” μας. Λες κι άμα περπατάς ή τρέχεις, μόνος ή με τη ‘φούσκα” σου, στις 7 το απόγευμα, ή στη 1 το βράδυ, κάνεις κάτι το απείρως ενοχλητικότερο για την δημόσια υγεία από όταν σε έχουν στοιβαγμένο σαν σαρδέλα στο λεωφορείο, ή με άλλα 25 παιδιά στην τάξη του σχολείου…

Δεν χρειάζεται να είσαι Τσιόδρας για να αντιληφθείς  (ή μήπως χρειάζεται να μην είσαι για να αντιλαμβάνεσαι το αντίθετο;) ότι δεν δημιουργείται από τις παραπάνω δραστηριότητες σε ανοικτούς χώρους κανένα υγειονομικό πρόβλημα, όπως κατά καιρούς έχουν εξαγγείλει οι ίδιοι οι ειδικοί. Είναι φανερό ότι η “λογική” που κουβαλάει το νέο φιρμάνι προς τους φουκαράδες για κλείσιμό τους από τις 6, για απαγόρευση στην άθληση ή στο περπάτημα, δεν υπαγορεύεται από καμιά υγειονομική ανάγκη. Υπαγορεύεται μόνο από τη λογική του εγκλεισμού. Από τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»… 

Από τη λογική να δημιουργήσουν μια κοινωνία …εγκλείστων. Για τους πολλούς. Για την πλέμπα. Γιατί για τους λίγους, για τους Ντουμπάι – Αθήνα, για τους Μπάντεν – Μπάντεν και για λοιπούς μασκαράδες που κουνάνε το δάκτυλο περί “ατομικής ευθύνης”, αλλά και για περιπτώσεις όπως αυτές του πρωθυπουργού και των συνοδών του στην Ικαρία, φαίνεται ότι όλες οι φούσκες δεν είναι ίδιες.

Κάποιες φούσκες είναι πιο… φούσκες από τις άλλες. Και μπορούν να φουσκώνουν όπως και όποτε γουστάρουν. Στο σπίτι για παράδειγμα του βουλευτή Σάμου της ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη, που υπάρχει και χώρος. Εκεί, στη βεράντα, ο κ.πρωθυπουργός μπορεί να συντρώγει με καμιά 20αρια νοματαίους. Μεταξύ (πολλών) άλλων στο φαγοπότι, που διήρκεσε μία ώρα παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. Δεν είναι δα και Χριστούγεννα για να πουν σε σας μέχρι 9 και πρόστιμο!

Είναι πρόδημο ότι αυτός, ο κύριος πρωθυπουργός, έχει μεγάλη φούσκα. Δεν διατρέχει, δε, και κανένα κίνδυνο να στείλει ο Χρυσοχοίδης κανέναν “Προστάτη” του να του κόψει κανένα 300άρι πρόστιμο. Αντιθέτως, κάτω από την πρωθυπουργική φούσκα εν μέσω εγκλεισμού (για τους υπόλοιπους), υπάρχει μια ακόμα μεγαλύτερη που την απάρτιζαν (σύμφωνα με τους κατοίκους της Ικαρίας) καμιά 30 – 40 συνωστισμενοι αστυνόμοι από την πρωθυπουργική συνοδεία οι οποίοι επίσης σχημάτιζαν την δική τους φούσκα που φύλαγε την φούσκα της βεράντας… 

Ελπίζουμε να απολαύσατε τα πλάνα του βίντεο. Να χαρήκατε τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του να φτάνουν στο σπίτι υπό τους ήχους της μουσικής που κάθε καλός “Γκρούεζας” θα είχε προβλέψει. Να παραδειγματιστήκατε από το καλό παράδειγμα της τήρησης των υγειονομικών κανόνων. Και καλή σας όρεξη…


Πηγη: imerodromos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP