Σολομός με γλάσο από μέλι και βαλσάμικο


Υλικά:
  • 6 κομμάτια φιλέτο σολομού (120-140 γρ. το καθένα),
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο + λίγο για άλειμμα ή σπρέι λαδιού,
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
  • 1 κουταλιά άσπρο, ξηρό κρασί,
  • 1 κουταλιά μέλι,
  • 6 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι,
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα (Dijon καλύτερα),
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένα φυλλαράκια ρίγανης ή 1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη,
  • αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και ντύνετε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα.
  • Την αλείφετε με λίγο λάδι ή τη ραντίζετε με σπρέι λαδιού.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε μέσα τα σκόρδα, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτετε το κρασί, το μέλι, το βαλσαμικό ξίδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε το μίγμα στη φωτιά, για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρά.
  • Το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τη ρίγανη.
  • Απλώνετε τα φιλέτα του ψαριού πάνω στη λαδόκολλα (αν έχουν πέτσα να είναι προς τα κάτω) και τα αλείφετε με γλάσο βαλσαμικού (όχι όλο).
  • Τα ψήνετε στο φούρνο για 14-15 περίπου λεπτά.
  • Τα αλείφετε ξανά με το υπόλοιπο γλάσο βαλσάμικου και τα μεταφέρετε σε πιατέλα (αφήνοντας την πέτσα στο ταψί).

Τips:
Αν θέλετε, μπορείτε να σερβίρετε το σολομό γλασέ με ρυζάκι ή με σαλάτα από ανάμικτα τρυφερά φύλλα (συσκευασίας) φτιάχνοντας επιπλέον γλάσο και χρησιμοποιώντας το σαν ντρέσινγκ.


Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr