Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Λευτέρης Αβραμάκης: «Κομμώτριες – κομμωτές και κουρείς είναι κι αυτοί σήμερα αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που γεννά η διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση»

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

/ by NewsRoom

Χθες, 15 Φεβρουαρίου 2021, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, συνάντησε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Σωματείου Κουρέων – Κομμωτών Νομού Σερρών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιάννη Γκουσμπασανιώτη, την Αντιπρόεδρο Ντίνα Βραμπάκη και το Μέλος του Δ.Σ. Γιούλη Γεωργαντζή. Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν από την αντιπροσωπεία οι θέσεις και τα αιτήματα του Σωματείου αλλά και της πανελλαδικής Ομοσπονδίας, που ασφαλώς αφορούν στη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος μετά από το πολύμηνο lockdown, αφού τους τελευταίους μήνες κομμωτήρια και κουρεία λειτούργησαν για μικρό χρονικό διάστημα, το 80% των επαγγελματιών του χώρου αποκλείστηκε από τις επιστρεπτέες προκαταβολές και το Πρόγραμμα «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» ενώ η κίνηση του καταναλωτικού κοινού ήταν περιορισμένη λόγω των υγειονομικών συνθηκών. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους ανθρώπους αυτούς.

Για την αντιμετώπιση, λοιπόν, αυτής της κατάστασης οι κομμωτές/τριες – κουρείς σήμερα ζητάνε:

Άρση περιοριστικών κριτηρίων ώστε να ενταχτούν όλοι στις επόμενες επιστρεπτέες.

Να δοθεί άμεσα επίδομα ειδικού σκοπού μη επιστρεπτέο για την κάλυψη των λογαριασμών (π.χ. ΔΕΚΟ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ) και επιδότηση δανείων (π.χ. πρώτης κατοικίας, αυτοκινήτου κτλ) σε όλους χωρίς αυστηρά κριτήρια πχ αριθμό εργαζομένων.

Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρηση τους κ άδεια αποζημίωσης σε περίπτωση που η επιχείρηση έκλεισε λόγω ασθένειας του ιδιοκτήτη.

Μείωση ενοικίου της κύριας κατοικίας και της φοιτητικής των επαγγελματιών κουρέων/κομμωτών.

Μείωση ΦΠΑ στο χαμηλό συντελεστή, μείωση της φορολογίας εισοδήματος για το έτος 2020 και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Να σταματήσει η μεταπώληση επαγγελματικών βαφών/προϊόντων από καταστήματα λιανεμπορίου και όχι μόνο στον καιρό της πανδημίας. Για την αγορά τους να επιδεικνύεται βεβαίωση επαγγέλματος.

Να ληφθούν μέτρα για τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παράνομη εργασία στο σπίτι.
 

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, ο Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:

«Άλλος ένας επαγγελματικός κλάδος είναι σήμερα αντιμέτωπος με τα οικονομικά αδιέξοδα που παράγει η ανερμάτιστη κυβερνητική πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας. Το κλείσιμο των κομμωτηρίων και των κουρείων για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο αποκλεισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών του χώρου από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία έχει φέρει αυτούς τους ανθρώπους μπροστά σε ανυπέρβλητες δυσκολίες, θέτοντας σε επισφάλεια την επιβίωσή τους. Χιλιάδες επαγγελματίες έχουν ήδη συνειδητοποιήσει πως η συνέχιση αυτής της κυβερνητικής πολιτικής δεν αφήνει άλλη επιλογή πέρα από αυτή του λουκέτου. Η μεσαία τάξη της χώρας εκπέμπει SOS προς την Κυβέρνηση της ΝΔ, που δύο χρόνια πριν είχε, μεταξύ άλλων, ως βασικό της προεκλογικό σύνθημα την διάσωση των μεσαίων εισοδημάτων από τις αστοχίες της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, δεν έχει μείνει προεκλογικό σύνθημα που να μην έχει διαψευστεί. Σήμερα τα μεσαία στρώματα καταποντίζονται υπό το βάρος της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας. Δυστυχώς, λοιπόν, το τίμημα αυτής της διάψευσης αποδεικνύεται δυσβάσταχτο.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP