Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Σωτήρης Κοτσαμπάς: "Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους φίλους του - Δεν ήταν παρούσα η Ένωση"

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

/ by NewsRoom

Η κυβέρνηση στήριζε την υγιή επιχειρηματικότητα πριν χτυπήσει η πανδημία, τη στηρίζει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα τη στηρίξει κι όταν με το καλό αφήσουμε πίσω μας την πανδημία.

Και η εστίαση, προφανώς, είναι ένας κρίσιμος κλάδος, και ως προς την απασχόληση, και ως προς την ανταγωνιστικότητα, και ως προς την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, διότι συνδέεται άμεσα με το τουριστικό μας προϊόν» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε με επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «έχει έρθει η ώρα να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά, για να στηρίξουμε ειδικά τον κλάδο της εστίασης. Θα ήθελα, λοιπόν, να μοιραστώ μαζί σας κάποια ακόμα δέσμη μέτρων για το επόμενο διάστημα, όπου πιστεύω ότι θα ανακουφίσει όχι μόνο τον κλάδο της εστίασης, αλλά σίγουρα και τον κλάδο της εστίασης:

1) Διατηρείται και για τον Μάρτιο η πλήρης απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων για τα καταστήματά σας.

2) Το μισθολογικό κόστος θα παραμείνει μηδενικό, καθώς οι εργαζόμενοι σε αναστολή θα εξακολουθούν να αποζημιώνονται από την Πολιτεία.

3) Διατηρείται ο μειωμένος Φ.Π.Α. σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Θα επεκταθεί και στις μεταφορές, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, όταν αυτοί θα λειτουργήσουν, αλλά και στο τουριστικό πακέτο ως και τον Δεκέμβριο.

4) Τέταρτον, το κράτος θα καλύψει, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν από την περασμένη άνοιξη».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ: «Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΑΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ»

Κληθείς να σχολιάσει τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την εστίαση, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Σερρών, Σωτήρης Κοτσαμπάς τόνισε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί απαξίωση των θεσμών και των συνδικαλιστικών οργάνων της εστίασης σημειώνοντας ότι τα άτομα που συνάντησε ο κύριος Μητσοτάκης δεν εκπροσωπούν καμία Ένωση, χαρακτηρίζοντάς του φίλους του Πρωθυπουργού.


Πηγη: epiloges.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP