Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Γεμιστά Μανιτάρια φούρνου με γαρίδες

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

/ by Newsroom


Υλικά:
  • 10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, χωρίς τα «κοτσάνια» τους, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 5 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένα (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)
  • 5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένα (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο θέλουμε)
  • 200 γρ. μικρές γαρίδες αποφλοιωμένες (κατεψυγμένες)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα μανιτάρια) + 2 κουτ. σούπας για τη σάλτσα
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • χυμός από 1 μικρό λεμόνι (αν θέλουμε)
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. 
  • Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το λάδι (4 κουτ. σούπας) και το λεμόνι (αν βάλουμε) και τα αλατοπιπερώνουμε. 
  • Τα φουρνίζουμε και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. 
  • Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι (2 κουτ. σούπας) σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον άνηθο για 2 - 3 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα. 
  • Στο τέλος, ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε τα μανιτάρια και τα γεμίζουμε με το μείγμα του τηγανιού. 
  • Τα φουρνίζουμε ξανά για 10 λεπτά, ίσα να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις και να μαλακώσουν τα μανιτάρια. 
  • Για να εξατμιστούν καλύτερα τα υγρά των μανιταριών, τα ψήνουμε σε ψηλή σκάλα μέσα στο φούρνο.

Καλή σας όρεξη...

ΧΕΛΛΑΔΑ


Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP