Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Αστυνομική βία και στη Λάρισα: Ασφαλίτες έσπασαν το χέρι σε 13χρονο μαθητή !!!

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

/ by Newsroom


Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και τρομοκράτησης μαθητών σε πάρκο στη Λάρισα - Αφού έσπασαν το χέρι μαθητή, αντί να τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο, το έσυραν για ανάκριση - «Δέρνουν και 13χρονους μαθητές πλέον και στα πάρκα - Μπράβο κύριε Χρυσοχοΐδη» καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Μία ακόμα καταγγελία για περιστατικό Αστυνομικής βίας, αυτή τη φορά από ασφαλίτες, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι άνδρες της ασφάλειας Λάρισας έσπασαν το χέρι μαθητή γυμνασίου που καθόταν με άλλα παιδιά σε πάρκο.

Μάλιστα, οι ασφαλίτες περικύκλωσαν τα παιδιά και άρχισαν να τους κάνουν διάφορες ερωτήσεις σε επιθετικό τόνο και με άσχημες εκφράσεις αποσκοπώντας στην τρομοκράτησή τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας, το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 20:30 μμ, όταν μια ομάδα πέντε μαθητών γυμνασίου (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) κάθονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και  συζητούσαν, όταν ξαφνικά μια ομάδα ενηλίκων -χωρίς  διακριτικά- τους περικύκλωσε και άρχισε να τους κάνει διάφορες ερωτήσεις σε επιθετικό τόνο και με άσχημες εκφράσεις αποσκοπώντας στην τρομοκράτησή τους.

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά, επειδή νόμισαν ότι ήταν κλέφτες, να βάλουν τις φωνές, ενώ ένα από αυτά προσπάθησε να φύγει από το σημείο. Οι ενήλικοι, εκπαιδευμένοι ασφαλίτες, άρπαξαν τον άτυχο μαθητή, τον πέταξαν κυριολεκτικά στο έδαφος και στη συνέχεια, εκτελώντας τη γνωστή λαβή ακινητοποίησης, του έσπασαν το χέρι! 

Και μάλιστα ο ένας εκ των ασφαλιτών γύρισε στους υπόλοιπους και είπε «ρε  μ…α  του το έσπασα» -με τους εκπαιδευτικούς να σχολιάζουν ότι συνεπώς είχαν πλήρη επίγνωση της πράξης τους- και αντί να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο, το έσυραν στην αστυνομία για ανάκριση, ενώ οι γονείς ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα δύο ώρες αργότερα.

«Επειδή δηλώνετε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνηθίζετε, μάλιστα, να κάνετε λόγο για αστυνομικούς που τους χειροκροτεί ο κόσμος, σας ενημερώνουμε δημόσια για ένα Περιστατικό Αστυνομικής βίας σε βάρος 13χρονων παιδιών σε πάρκο της Λάρισας» τονίζει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας και υπογραμμίζουν: 

«Επαναλαμβάνουμε, κύριε Χρυσοχοΐδη, έσπασαν το χέρι του δεκατριάχρονου παιδιού! Αν δεν έχετε ακόμα εξοργιστεί (πολύ  πιθανόν, υπάρχει άλλωστε και η συνήθης δικαιολογία του λάθους!) μάθετε και τις επόμενες ''επιτυχίες'' των συγκεκριμένων αστυνομικών», σημειώνοντας πως αυτά «συνέβησαν στη Λάρισα, τμήμα της ελληνικής επικράτειας, και όχι σε κάποιο στενοσόκακο μιας κακόφημης γειτονιάς τριτοκοσμικής χώρας». 

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί καλούν «κάθε πολίτη αυτής της χώρας να εκφράσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τον αποτροπιασμό του για τα παραπάνω και να  απαιτήσει να σταματήσει η τρομοκράτηση και η  άσκηση βίας απέναντι στους πολίτες. Καλούμε το  ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας να  πάρει  θέση και  μαζί  με όλα τα σωματεία σε όλη τη χώρα να ορθώσουν ασπίδα προστασίας και υπεράσπισης των παιδιών μας».


Πηγη: alfavita.grΕκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP