Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σιντικής: «Απαλλαγή Δημοτικών τελών και τελών κοινοχρήστων χώρων για τις πληττομενες-κλειστες επιχειρήσεις»

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

/ by NewsRoom


«Απαλλαγή Δημοτικών τελών και τελών κοινοχρήστων χώρων για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν τη λειτουργία τους λόγο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19»

Σε συνέχεια των αποφάσεων 57/2021 και 58/2021 του Δημοτικού συμβουλίου σας ενημερώνουμε ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Σιντικής και έχουν διακόψει ή περιορίσει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά, λόγω της πανδημίας του Covid-19, μπορούν να αιτηθούν την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή / και τη αναλογική μείωση του τέλους κοινοχρήστων χώρων, για όλο το διάστημα της διακοπής λειτουργίας τους και έως την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν:

Α)  Να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής πλατφόρμας https://dt.govapp.gr, την αίτηση τους για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ή και το τέλος κοινόχρηστων χώρων. Για κάθε κατηγορία υποβάλλεται ξεχωριστή αίτηση του ενδιαφερόμενου και πρέπει να επισυναφθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής είναι απλή και εξελίσσεται με τέσσερα βήματα: Στη διεύθυνση https://dt.govapp.gr, γίνεται σύνδεση στο σύστημα  μέσω των στοιχείων taxisnet της επιχείρησης. Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή «δημιουργία αίτησης» για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά για απαλλαγή από δημοτικά τέλη ή / και αίτηση μείωσης τελών κοινόχρηστων χώρων. Αφού γίνει επιλογή του δήμου στον οποίο δραστηριοποιείται ) η επιχείρηση, (ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ), ακολουθεί η συμπλήρωση στοιχείων, σύμφωνα με τη διεύθυνση της επιχείρησης, τον αριθμό παροχής, τα στοιχεία διεύθυνσης / επικοινωνίας. Γίνεται η υποβολή της αίτησης και ο επιχειρηματίας αναμένει να ειδοποιηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Σιντικής για την εξέλιξη του αιτήματός του.

Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν:

α) Να αποστείλουν την αίτηση τους για την απαλλαγή των δημοτικών τελών στα e-mail kosmidoy.olga@sidiki.gr ή siarkoy@sidiki.gr, συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

→ Αποδεικτικό για το χρόνο διακοπής της λειτουργίας τους (αντίγραφο της δήλωσης αναστολής που υποβλήθηκε στο πρόγραμμα ΕΡΓΑΝΗ, από το οποίο προκύπτουν οι Κ.Α.Δ της επιχείρησης και τεκμαίρεται η πλήρης διακοπή της λειτουργίας τους.

→ Αντίγραφο λογαριασμού ρεύματος για την περίοδο/περιόδους διακοπής της λειτουργίας τους.

β) Να αποστείλουν την αίτησή τους για την απαλλαγή του τέλους κοινόχρηστων χώρων στο e-mail pantazi@sidiki.gr, συνοδευόμενη από:

→ Αποδεικτικό για το χρόνο διακοπής ή του περιορισμού της λειτουργίας τους (αντίγραφο της δήλωσης αναστολής που υποβλήθηκε στο πρόγραμμα ΕΡΓΑΝΗ, από το οποίο προκύπτουν οι Κ.Α.Δ της επιχείρησης.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP