Υλικά:
Για το παστίτσιο:
- 500 γρ. μακαρόνι 2
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κιλό ανάμεικτο κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 φλ. ντομάτα στον τρίφτη
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
Για την μπεσαμέλ:
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 3 αβγά, χτυπημένα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Εκτέλεση:
Για το παστίτσιο:
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν και σοτάρουμε τον κιμά, μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να βγάλει τα υγρά του.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τα φύλλα δάφνης.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
- Σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα μακαρόνια και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Απλώνουμε από πάνω τον κιμά, έτσι ώστε να πάει παντού.
- Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Για την μπεσαμέλ:
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου