Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες: Οι δικαιούχοι και τα νέα κριτήρια

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

/ by Newsroom

Τα κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος 400 ευρώ των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων χαλαρώνουν και γίνονται πιο ελαστικά. Ο λόγος της χαλάρωσης είναι γιατί με τα προηγούμενα κριτήρια οι μισές αιτήσεις είχαν απορριφθεί με αποτέλεσμα από τις 82.000 αιτήσεις μόλις 44.248 επιστήμονες να εισπράξουν το επίδομα.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις του επιδόματος, έτσι όπως πλέον διαμορφώνονται είναι:

Προθεσμία:
Έως 15 Απριλίου οι νέες αιτήσεις αλλά και οι διορθώσεις των παλαιών

Οι δικαιούχοι πρέπει να καταθέσουν:
Δήλωση των εισοδημάτων Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020 στο Π.Σ. myBusinessSupport της ΑΑΔΕ καθώς και Υπεύθυνη δήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ

Δικαιούχοι είναι οι αυτοαπασχολούμενοι:
γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι, κτηνίατροι, οικονομολόγοι, λογιστές, αρχιτέκτονες
Το κόστος θα καλυφθεί από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητων Απασχολουμένων. 

Προϋποθέσεις:
- Να υποβάλλουν την αντίστοιχη αίτηση και δήλωση
- Να υπάρχει μείωση τζίρου έστω 0,1% για το διάστημα Απρίλιος – Δεκέμβριος 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 (στην προηγούμενη απόφαση η μείωση τζίρου ήταν τουλάχιστον 20%)
- Να έχουν οικογενειακό εισοδηματικά έως 30.000€. Εξαιρούνται οι ασκούμενοι δικηγόροι με ασφάλιση ή εγγραφή στον δικηγορικό σύλλογο μετά την 1/1/2017 (στην προηγούμενη απόφαση προβλέπονταν μόνο η περίπτωση της ασφάλισης)
- Να έχουν κάνει έναρξη έως την 31η Δεκεμβρίου 2014 (στην προηγούμενη απόφαση η έναρξη ήταν έως την 31η Δεκεμβρίου 2016)
- Εάν έχουν κάνει έναρξη από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως τέλος Φεβρουαρίου 2021 το μοναδικό κριτήριο είναι τα 30.000€ εισόδημα και όχι ο τζίρος (στην προηγούμενη απόφαση η έναρξη ήταν μετά την 1η Ιανουαρίου 2017).


Γράφει ο οικονομικός σύμβουλος, Γιάννης Χατζησαλάτας

Πηγη: enikonomia.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP