Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ - Κέρδισε τον Ολυμπιακό με 2-1

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

/ by Newsroom


Ο ΠΑΟΚ είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Στον τελικό της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ, ο «Δικέφαλος» νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-1 και κατάκτησε το όγδοο τρόπαιο στην Ιστορία του και τέταρτο στα πέντε τελευταία χρόνια.

Αντίθετα, ο οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να φτάσουν σε δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ και ο προπονητής τους, Πέδρο Μαρτίνς, να γίνει ο πρώτος στην Ιστορία του συλλόγου που θα οδηγούσε τους «ερυθρόλευκους» σε αυτό το επίτευγμα.

Με τριάδα στην άμυνα παρατάχθηκαν και οι δύο φιναλίστ. Ο ΠΑΟΚ σε ένα ξεκάθαρο 5-4-1, που «βγήκε» στον Γκαρσία, αφού σε οργανωμένο παιχνίδι είχαν κλείσει όλοι οι διάδρομοι για τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ίδια συνταγή και για τους «ερυθρόλευκους», που όμως χάλασε με τον τραυματισμό του Παπασταθόπουλου, ο οποίος πήρε το ρίσκο να αγωνιστεί αλλά αποχώρησε νωρίς.

Ο Μαρτίνς δεν άλλαξε σχηματισμό, αλλά η τριάδα του περιλάμβανε μόνο έναν «καθαρόαιμο» στόπερ (Σεμέδο) και δύο κατά συνθήκη (Εμβιλά, Χολέμπας).

Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο α΄ ημίχρονο ήταν μια ταχύτατη αντεπίθεση με τον Μασούρα να περνάει τη μπάλα στον Μπρούμα και τον Πασχαλάκη να νικάει τον Πορτογάλο σε τετ-α-τετ στο 13΄.

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε το γκολ με κεφαλιά του Σβιντέρσκι στο δοκάρι στο 26΄ και δέκα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ, όταν ο Σβαμπ βγήκε πρώτος στη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Εμβιλά βρήκε το πόδι του Αυστριακού και ο Μακέλι έδειξε την άσπρη βούλα, που μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια.

Όμως το προβάδισμα αυτό τελείωσε στο 50΄, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Εμβιλά βρέθηκε εντελώς μόνος στη μικρή περιοχή και με πλασέ ισοφάρισε.

Το γρήγορο γκολ σε συνδυασμό με την είσοδο του Φορτούνη, ανέβασαν τον Ολυμπιακό και αποσυντόνισαν τους Θεσσαλονικείς που κινδύνευσαν με ολική ανατροπή, όταν στο 55΄ ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά «ψαράκι» του Μασούρα.

Η κυριαρχία των πρωταθλητών συνεχίστηκε, χωρίς όμως την «ορμή» που επέδειξαν στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Όσο κυλούσε ο χρόνος και ωρίμαζε στο σκεπτικό των παικτών η ιδέα της παράτασης, τα ρίσκα γίνονταν όλο και λιγότερα.

Όμως από δύο κόντρες ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το τρόπαιο με τον Κρμέντσικ να χάνει δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες λίγο πριν από το τέλος. Στο 84΄ βιάστηκε να «κρεμάσει» τον Σα κι έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 85΄ έφυγε μόνος και πλάσαρε για να αποκρούσει με την άκρη του ποδιού του ο Πορτογάλος γκολκίπερ.

Στο τέλος όμως ο Τσέχος αναδείχθηκε σε μορφή του αγώνα, όταν από ασίστ του Ζίβκοβιτς έφυγε ξανά στην «πλάτη» της άμυνας και αυτή τη φορά δεν αστόχησε, ακριβώς στο 90΄.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP