Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Άρση lockdown: "Πρεμιέρα" για θέατρα και συναυλίες σε υπαίθριους χώρους - Πώς θα επαναλειτουργήσουν

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

/ by Newsroom

Συνεχίζεται η άρση του lockdown και η σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με βάση τις αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση κατόπιν των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων. Μετά το restart των θερινών σινεμά στις 21 Μαΐου, σειρά παίρνουν σήμερα τα ζωντανά θεάματα και ακροαματα σε υπαίθριους χώρους. Πρόκειται για θέατρα και μουσικά ακροάματα μόνο σε εξωτερικούς χώρους, που θα ξαναρχίσουν με συγκεκριμένους κανόνες.

- Επιτρέπονται τα ζωντανά θεάματα σε ανοικτούς χώρους

- Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι

- Η πληρότητα ορίζεται στο 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία προκειμένου να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις, απαραίτητο μέτρο μείωσης των πιθανοτήτων για τη διασπορά του κορονοϊού.

- Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική


Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική απόφαση για την επανέναρξη των συναυλιών:

  • Ποσοστό πληρότητας πενήντα τοις εκατό (50%)
  • Υποχρεωτική δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο (2) καθήμενους
  • Υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος/κενή θέση
  • Απαγόρευση διαλείμματος κατά τη διάρκεια του ζωντανού θεάματος/ακροάματος. Εξαιρούνται ολιγόλεπτες παύσεις για τεχνικούς λόγους κατά τη διάρκεια των οποίων οι θεατές παραμένουν στις θέσεις τους
  • Υποχρεωτική απόσταση τριών (3) μέτρων μεταξύ σκηνής και θεατών
  • Υποχρεωτική ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους και την τήρηση κανόνων στην προσέλευση και αποχώρησή τους
  • Υποχρεωτική τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των μελών της χορωδίας
  • Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου


Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 31 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που προβλέπεται και με αναλογία ατόμων 1/10 τ,μ. και με δύο self test στους εργαζομένους. Θα ανοίξουν ακόμη και οι υπηρεσίες ευεξίας σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας.

Απομακρύνεται το σενάριο για άμεση κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Να απομακρύνεται φαίνεται προς το παρόν το σενάριο για άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες. Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελια Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη ρωτήθηκε για το εάν η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα όπως και με εκείνο της μουσικής στην εστίαση αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη.


Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος απάντησε για το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας ότι "δεν είναι της παρούσης".

Χαρακτηριστικά ολόκληρη η απάντηση της κα Πελώνη είναι η εξής: "Αυτό που αναμένουμε με βάση την πτωτική πορεία που καταγράφεται στα κρούσματα και τους σχετικούς δείκτες είναι μια επαναβεβαίωση του οδικού χάρτη που έχει ήδη ανακοινωθεί, όχι κάτι περισσότερο. Τα του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν είναι της παρούσης".


Πηγη: enikos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP