Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα πιθανά συμπτώματα μετά το εμβόλιο των Pfizer και AstraZeneca – Πότε πετάμε τις μάσκες

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

/ by Newsroom

Για τα συμπτώματα τα οποία μπορεί να εμφανίσει κάποιος αφού κάνει το εμβόλιο της Pfizer ή της AstraZeneca ενάντια στον κορονοϊό μίλησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ.

Όπως η ίδια τόνισε, πρόκειται για φυσιολογική συμπτωματολογία και δεν πρέπει κανείς να ανησυχεί. Μάλιστα, οι περισσότεροι πολίτες που κάνουν το εμβόλιο, ξεπερνούν τα συμπτώματα, αν αυτά έχουν καταγραφεί, έπειτα από 2 περίπου 24ωρα.

Σε ό,τι αφορά το σκεύασμα της Pfizer, η κυρία Παγώνη εξήγησε πως το 85 – 90% των εμβολιασθέντων δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα. Κάποιοι ανέφεραν πως είχαν πονοκέφαλο ή δέκατα -μέχρι 37,5, πυρετός ο οποίος εξαφανίστηκε ύστερα από το δεύτερο 24ωρο.

Αναφερόμενη στο σκεύασμα της AstraZeneca, είπε πως όσοι εμφάνισαν συμπτώματα, ανέβασαν πυρετό για διάστημα μίας ή δύο ημερών, που σε πολλές περιπτώσεις έφτασε την θερμοκρασία των 38,5 βαθμών. «Μετά όμως από 3 24ωρα η πλειοψηφία δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Είναι θέμα οργανισμού για το πώς θα αντιδράσει κάποιος, όχι θέμα ηλικίας», σημείωσε η κυρία Παγώνη, ενώ αναφέρθηκε και στον πόνο που αισθάνεται κάποιος που έχει κάνει το εμβόλιο τοπικά. Το σύμπτωμα όμως, είπε, είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να γεννά ανησυχία.

Πότε πετάμε τη μάσκα
Ένα από τα πλέον απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, η μάσκα, φαίνεται ότι θα αποτελέσει παρελθόν και μάλιστα σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά δεν απέχει πολύ μακριά η στιγμη που θα μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα χωρίς τη χρήση μάσκας.

«Μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες» είχε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών θα πετάξουμε τις μάσκες, τότε αναμένουμε να το έχουμε πετύχει».

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι ότι οι εμβολιασμοί θα έχουν προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα και το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών με δύο δόσεις είναι αρκετά μεγάλο.

«Οι εμβολιασμένοι μέχρι να γίνουν πάρα πολύ πρέπει να φοράνε τη μάσκα όταν ας πούμε πάνε σουπερ μάρκετ ή όταν πηγαίνουν σε κάποιο νοσοκομείο. Το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε: «πρώτο μας όπλο για την ανάσχεση του κορωνοϊού είναι ο εμβολιασμός, ελπίζω να πάρουμε τις ποσότητες και τέλος Ιουνίου να κάνουμε την σχετική ανοσία».


Πηγή: topontiki.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP