Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Εξώδικο κατά Χαρδαλιά για τις δηλώσεις για τη μουσική - Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

/ by Newsroom


Εξώδικο στον Νίκο Χαρδαλιά επέδωσε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για τη μουσική, στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, την περασμένη Παρασκευή. Στο εξώδικο αναφέρεται πως "δεν είναι η πρώτη φορά που ως υφυπουργός ενοχοποιείτε τη μουσική για την μετάδοση του ιού" και υπογραμμίζεται πως "μελέτες που έγιναν στο εξωτερικό έδειξαν ότι με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν ευθύνονται για υπερμετάδοση του ιού". Όπως υπογραμμίζεται, "η οριζόντια απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, ανεξάρτητα από προϋποθέσεις, δηλαδή αν είναι ζωντανή ή ηχογραφημένη, από τα ντεσιμπέλ στα οποία εκπέμπεται, σύμφωνα με τη σχετική άδεια κάθε καταστήματος, προκαλεί τεράστια οικονομική ζημιά στον κλάδο μας...".

Με το εξώδικο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος ζητεί "να μας χορηγήσετε άμεσα, εντός τριών ημερών από τη λήψη της παρούσας, όλες τις μελέτες στις οποίες αναφέρεστε, οι οποίες να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς σας ότι η μουσική σε εξωτερικούς χώρους με την ένταση που ορίζεται από το νόμο, ανεξαρτήτως πανδημίας, προκαλεί υπερμετάδοση".

"Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την στιγμή που ο εξουθενωμένος κλάδος των μουσικών, τεχνικών και άλλων εργαζομένων σε ζωντανές εκδηλώσεις αντιμετωπίζει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι χωρίς στήριξη και χωρίς προοπτική εργασίας. Το άνοιγμα των συναυλιών με 50% χωρητικότητα, δεν αποτελεί άνοιγμα της εργασίας για το σύνολο των μουσικών και τεχνικών. Το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου εργάζεται στην εστίαση, σε ξενοδοχεία, σε μουσικές σκηνές, σε τοπικές εκδηλώσεις κ.α., τα οποία με τα ισχύοντα μέτρα, θα παραμείνουν κλειστά. Καλούμε εκ νέου και για πολλοστή φορά τα συναρμόδια υπουργεία, Πολιτισμού, Εργασίας, Οικονομικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εκπονήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και ενίσχυσης της εργασίας των ανθρώπων που εργάζονται στο Θέαμα Ακρόαμα, καθώς και μέτρα στήριξης για τους ανέργους στον βαριά πληττόμενο χώρο μας", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στην ενημέρωση της Παρασκευής, μία ερώτηση στην οποία γινόταν λόγος για "αντάρτικο" που σχεδιάζουν επαγγελματίες της εστίασης για τη μουσική, προκάλεσε την οργή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. "Συγγνώμη, όταν λέτε ετοιμάζουν 'αντάρτικο' τι εννοείται;", ρώτησε ο κ. Χαρδαλιάς τη δημοσιογράφο, η οποία απάντησε: "Οι εστιάτορες καλούν μέλη τους να ανοίξουν τη μουσική στα μαγαζιά τους". "Ο καθένας θα αναλάβει και την ευθύνη", ανταπάντησε ο κ. Χαρδαλιάς και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: "Θα μου επιτρέψετε και αυτό να πω. Ακούω συνέχεια αυτή τη συζήτηση που γίνεται και μάλιστα τη θεωρώ πολύ επιπόλαιη την ειρωνική άποψη 'έλα βρε η μουσική κολλάει'. Η μουσική, προφανώς, δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα".


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP