Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Εμβολιάστηκαν οι διαμένοντες στη δομή Κλειδί του Δήμου Σιντικής

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

/ by Newsroom


Ημέρα εμβολιασμού σήμερα στη δομή μεταναστών στη θέση "Κλειδί" του Δήμου Σιντικής. Από τους 110 διαμένοντες στη δομή, οι 62 εμβολιάστηκαν από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ που ήρθε από την Αθήνα.

«Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, ενώ από αυτούς που δεν εμβολιάστηκαν πολλοί λείπουν με προγραμματισμένη άδεια, κάποιοι λιγότεροι έχουν προβλήματα υγείας που δεν τους επιτρέπουν να εμβολιαστούν, ενώ υπάρχουν και πολλά μικρά παιδιά»,  είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο διοικητής της δομής, Βασίλης Νικηφόρου.

Η κ. Κατερίνα Τσέκου από το Τμήματος Μετακινούμενων Πληθυσμών του ΕΟΔΥ μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών τόνισε:

«Υπάρχει συμμετοχή σε όσες δομές έχουμε επιχειρήσει, πράγμα θετικό για εμάς που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού δεν φοβάται τον εμβολιασμό. Υπήρχε μια μικρή αμφιβολία στην αρχή αλλά μετά από δικές μας ενέργειες ενημέρωσης, έδειξαν ότι υπάρχει σοβαρή συμμετοχή, επιθυμούν να εμβολιαστούν και τους ευχαριστούμε για αυτό»

Όσο για το τι λένε οι άνθρωποι αυτοί μετά τον εμβολισμό τους η κ. Τσέκου είπε: «Νιώθουν πάρα πολύ καλά, δεν υπάρχει φόβος, βγαίνουν πιο άνετα έξω στις υποχρεώσεις που έχουν, παίρνουν και το πιστοποιητικό εμβολιασμού που για αυτούς είναι πιο σημαντικό».

Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των διαμενόντων στη δομή είναι από τη Σομαλία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό αλλά υπάρχουν και από άλλες Αφρικανικές χώρες.


Πηγή: ertnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP