Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

“Μαϊμού” εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Αναζητείται συνεργός της υπαλλήλου του Κέντρου Υγείας

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

/ by Newsroom

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού που εξέδιδε διοικητική υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας. 

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε νέες αυστηρότερες ποινές για όσους εκδίδουν, συμπράττουν ή κάνουν χρήση τέτοιων πιστοποιητικών ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και φαίνεται να είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό των συνεργών της υπαλλήλου, ενώ δεν αποκλείουν την πιθανότητα πίσω από αυτή την ιστορία να υπάρχει οικονομικό όφελος.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, έπειτα από έρευνα οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας δεν ενεργούσε μόνη της. Είχε συνεργό, με δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να έχει σπάσει μόνη της τους κωδικούς και να εισέρχεται στο σύστημα. Έτσι αναζητείται το άτομο που τής έδινε τους κωδικούς, ώστε να μπαίνει και να καταχωρεί στις λίστες των εμβολιασμένων, τα άτομα τα οποία δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Ταυτόχρονα οι αρχές δεν αποκλείουν να ασκηθεί ποινική δίωξη στην υπάλληλο με την κατηγορία της διάδοσης του κορονοϊού, με δεδομένο πως με την υπόθεση θα ασχοληθεί η Εισαγγελία, όπως ζήτησε το Σάββατο με παρέμβαση του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ταυτόχρονα, ποινική δίωξη είναι πιθανό να ασκηθεί και στα 47 άτομα που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής να κατέχουν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ πρόκειται να ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί. Οι αρχές θέλουν να δουν αν έγιναν καταθέσεις από την πλευρά των ατόμων που πήραν τα πλαστά πιστοποιητικά στην υπάλληλο ή σε άλλους υπαλλήλους του Κ.Υ. Παλαμά Καρδίτσας που πιθανόν είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Τι δήλωσε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, η υπάλληλος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στη διαδικασία, ενώ η γιατρός όταν ρωτήθηκε γιατί έλειπε η υπογραφή της, δεν απάντησε.

“Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν όλες εκείνες οι παράμετροι που υπάρχουν για να έχουμε μια σαφή εικόνα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά στις νόμιμες διαδικασίες” δήλωσε ο κ. Σερέτης.

“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπήρχε μια διοικητική υπάλληλος, η οποία έμπαινε μέσα στο σύστημα με κωδικούς που είχε πάρει από κάποιους άλλους -και εδώ είναι το θέμα, ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την ιστορία- και εξέδιδε μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμών” ανέφερε.

εμβολιασμοί

Πώς αποκαλύφθηκαν οι “μαϊμού” εμβολιασμοί

Ερωτηθείς πώς αποκαλύφθηκαν οι “μαϊμού” εμβολιασμοί, σημείωσε ότι το σύστημα λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια και γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε όλα τα κέντρα υγείας και τις εμβολιαστικές γραμμές ώστε να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες.

“Δεν έγινε τυχαία η αποκάλυψη. Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να  δούμε ακριβώς πόσα εμβόλια έχουν χαθεί και την αντιστοιχία μεταξύ των εικονικών εμβολιασμών και των δόσεων” ανέφερε.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, διερευνάται επίσης ποιοι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν αυτά τα πιστοποιητικά. Γι’ αυτό και η μήνυση, η οποία κατατέθηκε, είναι κατά παντός υπευθύνου.  “Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους” σημείωσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP