Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ο Δήμος Σερρών πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που δημιουργεί Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

/ by Newsroom


Στη δημιουργία του πρώτου πανελλαδικά Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων προχώρησε ο Δήμος Σερρών με στόχο να παρέχει σε όλους τους Δημότες υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας καθώς και δωρεάν πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις σε πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

«Με το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, τη νέα, πρωτοποριακή υγειονομική Δομή του Δήμου Σερρών υλοποιούμε τον στόχο που θέσαμε προεκλογικά για έναν αλληλέγγυο Δήμο, που απλώνει ένα ευρύ δίχτυ προστασίας σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη»,  τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Σωτηρίας Πάνου – Αναστασιάδου και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελου Βάκαλου.


«Αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει στη χώρα μας από το 2003 αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί από τους Δήμους, ενισχύουμε τον τομέα της πρόληψης και δίνουμε λύση στο πρόβλημα της αδυναμίας πρόσβασης των ασθενέστερων συμπολιτών μας στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας», εξήγησε ο κ.Χρυσάφης.


Όπως σημείωσε, το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων δείχνει τον δρόμο για την ενδυνάμωση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ειδικά μέσα σε μία δύσκολη περίοδο υγειονομικής κρίσης με: 

1.Την οργάνωση προληπτικών εξετάσεων στους Δημότες, από Δημόσιους ή Ιδιωτικούς φορείς και Φυσικά Πρόσωπα.

2.Τη Δωρεάν Παροχή Υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες.

3.Την ανάπτυξη Προγραμμάτων Αγωγής και Προαγωγής Υγείας.

4. Την έκδοση Κάρτας Υγείας σε ηλεκτρονική μορφή για τους όλους τους Δημότες και σε έντυπη μορφή για τις ευπαθείς ομάδες

5. Την αξιοποίηση επαγγελματιών υγείας σε Προγράμματα Υγείας που καλύπτουν τις ανάγκες των Δημοτών.


«Με το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων δημιουργείται Υπηρεσία Μιας Στάσης για όλα τα θέματα που αφορούν την Προληπτική Ιατρική, δηλαδή τις αναγκαίες εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο ωφελούμενος αναλόγως της ομάδας κινδύνου που ανήκει, καθώς και την παραπομπή του για περαιτέρω έλεγχο, όπου χρειάζεται. 

Επιπλέον, εξασφαλίζουμε για άτομα ευπαθών ομάδων εντελώς δωρεάν με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, με την κάρτα υγείας που θα την λαμβάνουν σε έντυπη μορφή, τη δυνατότητα πρόσβασης σε διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις», σημείωσε ο κ.Χρυσάφης. 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου αναφέρθηκε στα οφέλη για τους Δημότες από την ισότιμη πρόσβαση στην παροχή υπηρεσιών υγείας – πρόνοιας  σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς καθώς και από την ενεργοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. 

«Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων έχει προχωρήσει ήδη σε συμβάσεις με δύο ειδικότητες ιατρών (παθολόγου και γενικής ιατρικής) από τις επτά συνολικά που έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε. 

Οι ασθενείς Δημότες με την έντυπη Κάρτα Υγείας μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν τους συνεργαζόμενους γιατρούς – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πληρώνονται από τον Δήμο Σερρών», υπογράμμισε η κυρία Πάνου – Αναστασιάδου διευκρινίζοντας ότι το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων δεν πρέπει να συγχέεται με το ΚΕΠ Υγείας, που έχει εκπαιδευτικό-ενημερωτικό χαρακτήρα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελος Βάκαλος συνεχάρη τον Δήμο Σερρών για την πρωτοβουλία της δημιουργίας του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων και εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Συλλόγου στη νέα Δομή Υγείας.

«Το Κέντρο Πρόληψης Υγείας έρχεται να εμπλουτίσει τον τομέα Υγείας στον Δήμο Σερρών γιατί δυστυχώς μόνο οι Δημόσιες Δομές δεν επαρκούν και από την άλλη πλευρά πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα.

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων λειτουργεί λοιπόν συμπληρωματικά προς τις υπάρχουσες Δομές και όχι ανταγωνιστικά», επισήμανε ο κ.Βάκαλος. 

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές Οκτωβρίου σε έναν χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο, στο κτήριο του κληροδοτήματος Αποστολίδη στην οδό Μεραρχίας 94. 

Ωστόσο, οι Δημότες ήδη μπορούν να τηλεφωνούν στο 2321350040 και να δηλώνουν τα ατομικά τους στοιχεία για να δημιουργήσουν με τον πιστοποιημένο επαγγελματία υγείας του Κέντρου τον Ατομικό Ιατρικό τους Φάκελο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP