Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Έξυπνες πινακίδες σε τοπόσημα και μνημεία του Δήμου Σερρών

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

/ by Newsroom


Στην ανάδειξη των τουριστικών προορισμών και μνημείων των Σερρών με την τοποθέτηση 50  έξυπνων πινακίδων σήμανσης προχωρά ο Δήμος Σερρών.

Οι πινακίδες, που ήδη έχουν αρχίσει να τοποθετούνται σε 28 τοπόσημα και μνημεία του Δήμου, καθώς και σε 22 κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης, παρέχουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες πληροφόρηση στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ ενσωματώνουν και την τεχνολογία QR Code.


Μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, μπορεί κάποιος από το κινητό του να συνδεθεί με την ιστοσελίδα τουρισμού του Δήμου Σερρών, tourism.serres.gr και να ενημερωθεί για όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς να αποκτήσει πρόσβαση σε χάρτες του Δήμου.


Τη δράση με τίτλο «Εφαρμογές και Σήμανση Τουριστικών Τοποσήμων και Μνημείων» παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού Γιάννη Γάτσιου μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου τοποθετήθηκε μία από τις πρώτες έξυπνες πινακίδες. 


Όπως είπε ο κ.Χρυσάφης, η συγκεκριμένη δράση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο, εντάσσεται στο πρόγραμμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Σερρών   που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 


«Οι πινακίδες σήμανσης συμβάλλουν στην προσπάθεια που άρχισε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και την οποία από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διοίκησης του Δήμου Σερρών θέσαμε ως προτεραιότητα για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής. 

Με τη σήμανση σημείων, που έχουν ιδιαίτερο τουριστικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό και αθλητικό ενδιαφέρον οι Σερραίοι γνωρίζουν καλύτερα την πόλη και τον Δήμο, ενώ οι επισκέπτες μαθαίνουν την περιοχή μας και την πλούσια ιστορία της», τόνισε ο κ.Χρυσάφης. 


Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως γνωστοποίησε ο κ.Χρυσάφης, ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει και στην τοποθέτηση πινακίδων ονομασίας οδών και ιστορικών πληροφοριών με την τεχνολογία QR Code σε τμήματα δρόμων της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP