Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Σερρών δίπλα στις γυναίκες που υφίστανται έμφυλη βία

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

/ by Newsroom

Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία όπου παρατηρούμε ότι η πανδημία, σε συνδυασμό με κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες, συμβάλλουν στην έξαρση της βίας. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των γυναικοκτονιών για το 2021 προβληματίζει και σηματοδοτεί την ανάγκη για μεγαλύτερη εγρήγορση και ευαισθητοποίηση.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Σερρών, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό έμφυλης βίας στις Σέρρες που είδε το φως της δημοσιότητας με τον τραυματισμό μιας 37χρονης γυναίκας με μαχαίρι από τον σύντροφό της, υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία ώστε να υποστηρίξει κάθε γυναίκα που το χρειάζεται. Αποτελεί μια δημοτική δομή που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής στήριξης, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής, καθώς και υπηρεσίες πληροφόρησης σε γυναίκες χωρίς γεωγραφικό περιορισμό, τηρώντας τους κανόνες του απορρήτου. Βρίσκεται στη διεύθυνση Ίωνος Δραγούμη 10 στις Σέρρες και λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 8:00-16:00, τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 22253 (24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS εθνικής εμβέλειας: 15900).

Είναι σημαντικό ο καθένας και η καθεμία να δράσουμε ώστε να μην μετρήσουμε νέες γυναικοκτονίες αλλά και τραυματισμούς, σωματικούς και ψυχολογικούς, που φέρνει η έμφυλη βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP