Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Για πρώτη φορά στις Σέρρες λειτουργούν Προγράμματα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

/ by Newsroom


Δύο παιδαγωγικά Προγράμματα Κατάρτισης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης(ΑΣΠΑΙΤΕ) θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στις Σέρρες, μετά από την έγκριση του σχετικού αιτήματος που κατέθεσε ο Δήμος Σερρών.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Σερρών, καθώς παρέχεται πλέον η δυνατότητα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ διευκολύνοντας εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και υποψήφιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επί σειρά ετών αναγκάζονταν να μετακινούνται σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, από το ακαδημαϊκό έτος 2022 -2023 θα λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης(ΕΠΠΑΙΚ) και το Ετήσιο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό(ΠΕΣΥΠ).

Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται μετά από πρωτοβουλία και του Βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου να θέσει το ζήτημα στη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ και ως αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών που ακολούθησαν από τον Δήμο Σερρών και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νομού Σερρών για να καταστεί εφικτή η λειτουργία των Προγραμμάτων στις Σέρρες.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Σερρών θα παραχωρήσει στην ΑΣΠΑΙΤΕ αίθουσες διδασκαλίας, χώρο γραμματειακής υποστήριξης και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Η/Υ, με πρόσβαση σε ΑΜΕΑ. 

Παράλληλα, ο Δήμος Σερρών θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα των κτηριακών δομών, που παραχωρούνται στην ΑΣΠΑΙΤΕ.

«Η χρονιά ολοκληρώνεται με μία πολύ ευχάριστη είδηση για όλη την περιοχή των Σερρών.

Με τη λειτουργία των Προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σέρρες στηρίζουμε αφενός την κατάρτιση των εκπαιδευτικών και υποψηφίων εκπαιδευτικών του νομού μας και αφετέρου προσελκύουμε ενδιαφερόμενους και από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Ευχαριστώ θερμά τον Βουλευτή Σερρών Τάσο Χατζηβασιλείου για την πρωτοβουλία του και τον καταλυτικό ρόλο που είχε στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας, καθώς και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Στέλιο Ρίζο για την πολύτιμη στήριξή του», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP