Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Επιμελητήριο Σερρών: Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στο Επιμελητήριο - Ενημέρωση για μείζονα ζητήματα από τον πρόεδρο Αθ. Μαλλιαρα

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

/ by Newsroom

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή υποδέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου 2022 στο Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς. Ο κύριος Μαλλιαράς τόνισε πως η παρουσία του Υπουργού στο Επιμελητήριο αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή και τον ενημέρωσε εκτενώς για ζητήματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο και την ανάπτυξη του νομού εν γένει.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αξιοποίηση του  Επιχειρηματικού Κέντρου «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», για την παραχώρηση του οποίου στο Επιμελητήριο ο Υπουργός είχε συμβάλλει τα μέγιστα, στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από τον αείμνηστο Πρόεδρο Χρήστο Μέγκλα. Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς παρουσίασε στον Υπουργό την αρχιτεκτονική μελέτη που εντάσσεται στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων και τόνισε πως το έργο έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης. Παράλληλα επισήμανε πως στόχος του Επιμελητηρίου είναι να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλη την έκταση του Επιχειρηματικού Κέντρου, ώστε να γίνει ένα σημείο αναφοράς για τις Σέρρες, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται.

Ο Κώστας Καραμανλής ,αφού εξήρε για ακόμη μια φορά το έργο που άφησε πίσω του ο Χρήστος Μέγκλας, τόνισε πως θα αναπτυχθούν όλες οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε να υλοποιηθεί το όραμά του ,που αφορούσε στο Επιχειρηματικό Κέντρο. Επισήμανε δε πως η αξιοποίηση του  θα πρέπει να γίνει μεθοδικά και στοχευμένα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έθεσε στον Υπουργό και μια σειρά άλλων ζητημάτων όπως η αναγκαιότητα για ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία και η επίλυση προβλημάτων που αφορούν στην Βιομηχανική Περιοχή των Σερρών ,ώστε αυτή να αναβαθμιστεί. Επιπλέον ο κ. Μαλλιαράς ενεχείρισε στον Υπουργό τα αιτήματα όλων των Σωματείων της Ομοσπονδίας ,μετά τις επαφές που είχε μαζί τους το προηγούμενο διάστημα , με μείζονα την πάταξη του παραεμπορίου και την αναγκαιότητα επάνδρωσης του τελωνείου στον Προμαχώνα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό για την SEREXPO, που θα διεξαχθεί στις 21-25 Σεπτεμβρίου και ζήτησε για ακόμη μία φορά τη στήριξή του ,ώστε αυτή όπως είπε να ξαναζωντανέψει μετά την απουσία δύο ετών, λόγω κορωνοϊού .

Τέλος , ο κ. Μαλλιαράς αναφέρθηκε στο αγροτικό τμήμα του Επιμελητηρίου Σερρών και στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στην αγροτική οικονομία. Ζήτησε μάλιστα την συνδρομή του Υπουργού ώστε να μην επαναληφθεί η αδικία στο πρόγραμμα απονιτροποίησης για τους Σερραίους αγρότες καθώς και για να διοργανωθεί μια στοχευμένη ημερίδα για την νέα ΚΑΠ , με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Δημήτρης Γιαννάκης, Βασίλης Καλαϊτζίδης, Γιώργος Ταΐρης, Μάκης Τενεκετζής, Γιώργος Μήχος και Γιάννης Παπουτσής , οι οποίοι επίσης παρουσίασαν τις προτάσεις τους. Η δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, η περαιτέρω αξιοποίηση του αυτοκινητοδρομίου αλλά και η δημιουργία σχολών στο ΔΙΠΑΕ, που θα ταυτίζονται με την τοπική οικονομία, ήταν κάποια από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν.

Από την πλευρά του ο Υπουργός άκουσε προσεκτικά όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν  και τόνισε πως η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή, ώστε να δέχεται προτάσεις  και εν συνεχεία να υπάρχει προτεραιοποίηση έργων και παρεμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP