Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν οι πολίτες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

/ by Newsroom


Το φως της δημοσιότητας βλέπουν τα ευρήματα μίας νέας πανελλαδικής δημοσκόπησης, με φόντο την κακοκαιρία “Ελπίς” και τα σοβαρά προβλήματα που αυτή προκάλεσε. Πρόκειται για τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse RC για λογαριασμό του ΣΚΑΪ σε δύο φάσεις. Η πρώτη έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 22 – 24 Ιανουαρίου 2022 και η δεύτερη το διάστημα 26 – 29 Ιανουαρίου 2022.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 14%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει ποσοστό 14,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%.

πρόθεση ψήφου

 

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 15 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό 38% έναντι 23% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησε “κανένας από τους δύο” ανέρχεται στο 34% και εκείνων που είπαν “δεν γνωρίζω/δεν απαντώ” στο 5%.

δημοσκόπηση Pulse

Στην ερώτηση ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, το 26% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 22% έκρινε ο Νίκος Ανδρουλάκης και το 20% απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. Το 23% των ερωτηθέντων απάντησε “κανένας από τους τρεις”.

 

Σχετικά με την κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο ικανοποιητικά την αντιμετώπισε η πολιτεία. Το 7% απάντησε “πολύ” και “αρκετά”, το 16% “μέτρια”, το 72% απάντησε “λίγο” και “ελάχιστα έως καθόλου”, ενώ ένα 5% απάντησε “δεν γνωρίζω/δεν απαντώ”.

δημοσκόπηση Pulse

δημοσκόπηση Pulse


Πηγη: enikos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP