Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για την αιφνίδια εκδημία του Αντιδημάρχου Παιδείας Δημήτρη Σιαμάγκα

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

/ by Newsroom


Με το άγγελμα της αιφνίδιας εκδημίας του Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Σερρών Δημήτρη Σιαμάγκα που συνέβη τις πρωινές ώρες, σήμερα, Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην έκτακτη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής στον εκλιπόντα.

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος ως ακολούθως:

ΨΗΦΙΣΜΑ:

  1. Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Αντιδημάρχου, καλού οικογενειάρχη και εξαιρετικού ανθρώπου Δημήτρη Σιαμάγκα.

  2. Να παραστεί ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην κηδεία του.

  3. Να γίνει η κηδεία με δαπάνη του Δήμου Σερρών και τιμές εν ενεργεία Δημάρχου ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του.

  4. Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα.

  5. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  6. Να κατατεθεί στεφάνι από το Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο

  7. Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

  8. Να αναγνωστεί η παρούσα απόφαση στην Εξόδιο Ακολουθία.

  9. Ο Δήμαρχος να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.

  10. Να αναρτηθεί η παρούσα απόφαση  στην ιστοσελίδα του Δήμου  και να σταλεί στον τοπικό τύπο και  στα  ηλεκτρονικά  ΜΜΕ της πόλης μας.


Ο Δημήτρης Σιαμάγκας γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1965 από γονείς αγρότες σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Ήταν παντρεμένος με τη δασκάλα Τσιγκρά-Ζήκα Αναστασία με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την Κατερίνα και τον Χρήστο. 

Σπούδασε Παιδαγωγικά, Οικονομικά και Θεολογία και ήταν κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων. 

Υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα από όλες τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Εμμ.Παπάς», καθώς επίσης και το γονεϊκό κίνημα μέσα από συλλόγους γονέων. 

Για επτά έτη υπήρξε ο διοργανωτής των μαθητικών εκδηλώσεων ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ, ενώ συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα, που έγραψε το Βιβλίο Τοπικής Ιστορίας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, έχοντας την επιμέλεια των ενοτήτων που αναφέρονται στην εγκατάσταση των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας στις Σέρρες, την καθημερινή ζωή στις Σέρρες του Μεσοπολέμου και τη δημιουργία της λίμνης Κερκίνης. 

Υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Λευκώνα την περίοδο 2007-2011, ενώ από το 2012 ήταν Διευθυντής στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε ως μέλος κι αργότερα ως Αντιπρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από όπου παραιτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 καταγγέλλοντας τη διαδικασία απευθείας αναθέσεων. 

Συμμετείχε από την αρχή στη δημιουργία της δημοτικής παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ». Ως συντονιστής της θεματικής ομάδας εργασίας ανέλαβε την ευθύνη σύνταξης του σχεδίου προγράμματος για την εκπαίδευση.

Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ» στις Δημοτικές Εκλογές τον Μάιο του 2019.

Ήταν άμισθος Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Σερρών από τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ διετέλεσε Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας (Σεπτέμβριος 2019 - Σεπτέμβριος 2020), Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Οκτώβριος 2019 – Ιανουάριος 2022) και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής(από τον Φεβρουάριο του 2022), καθώς και τακτικό μέλος του ΔΣ της ΚΕ.ΔΗ.Σ. και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP