Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Φορολογικές δηλώσεις: Μόλις 3 στους 10 σηκώνουν το βάρος των φόρων – Η πιθανότητα παράτασης

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

/ by Newsroom


Να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στην ΑΑΔΕ και να δηλώσουν τον λεγόμενο «βοηθό εκπλήρωσης» οφείλουν φέτος οι πολίτες πριν από τις φορολογικές δηλώσεις. Με την προθεσμία να λήγει στο τέλος του μήνα έως τώρα έχουν καταθέσει τις δηλώσεις τους σχεδόν 2 εκατ. φορολογούμενοι σε σύνολο περίπου 6,4 εκατ. Μόλις 3 στους 10 καλούνται να πληρώσουν φόρο και είναι εκείνοι που… σηκώνουν το βάρος των κρατικών Ταμείων. Οι υπόλοιποι έχουν είτε μηδενικές δηλώσεις ή επιστροφή φόρου. 

Εκείνοι που θα κληθούν να δηλωθούν ως «Βοηθοί Εκπλήρωσης» είναι ως επί το πλείστον λογιστές ή οικονομικοί σύμβουλοι με τους οποίους συνεργάζονται οι πολίτες. Ο φορολογούμενος πάντως κατά την επικαιροποίηση των στοιχείων του έχει την επιλογή να μην δηλώσει κάποιο πρόσωπο ως «βοηθό εκπλήρωσης».

Τι πρέπει να δηλώσουν όλοι οι πολίτες
Σε πρώτη φάση όλοι όσοι έχουν εκδώσει και χρησιμοποιούν κωδικούς Taxisnet, δηλαδή όλοι οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οφείλουν να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους, δηλαδή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνα τους (Κινητό και Σταθερό τηλέφωνο).

Τα στοιχεία αυτά με επιλογή του ενδιαφερόμενου, θα μπορούν να συγχρονίζονται με το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ). Μέσα από αυτή την διαδικασία δηλώνεται και ο «Βοηθός Εκπλήρωσης».


Πηγη: enikonomia.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP