Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών προς τους εργαζομένους με συμβάσεις ΙΔΟΧ Covid-19

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

/ by Newsroom


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών κατά τη συνεδρίασή του χθες, Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 μετά από πρόταση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη ενέκρινε κατά πλειοψηφία και εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης  προς τους συμβασιούχους εργαζόμενους ΙΔΟΧ Covid-19  στον Δήμο Σερρών.   


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών:

1. Εκφράζει τη στήριξή του και την αλληλεγγύη στο αίτημα των εργαζομένων του Δήμου με συμβάσεις ΙΔΟΧ Covid 19.

2. Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων θεωρώντας ότι δεν είναι  ορθό η δημόσια διοίκηση να στελεχώνεται από εργαζόμενους δύο ταχυτήτων. 

3. Αποδέχεται ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν ανάγκες οι οποίες  δεν θα παύσουν να υφίστανται και μετά τη λήξη των συμβάσεων εργασίας τους, δεδομένου ότι η πανδημία δεν έχει λήξει, ταυτόχρονα ασκούν τα καθήκοντά τους με ζήλο εργατικότητα και αυταπάρνηση.

4. Επισημαίνεται ότι επιτυχής άσκηση των καθηκόντων των συμβασιούχων ΙΔΟΧ Covid -19 συνοδεύεται από την απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας με αποτέλεσμα  να είναι απολύτως αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Σερρών, τουλάχιστον έως την οριστική εξάλειψη των συνεπειών της πανδημίας. 

5. Εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η εργασία των εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στον Δήμο Σερρών είναι παραπάνω από αναγκαία, δεδομένου ότι οι συνθήκες της πανδημίας δεν έχουν εκλείψει. 

6. Όπως είναι γνωστό οι Δήμοι δεν νομοθετούν για όλα τα ανωτέρω θέματα και δεν είναι σε θέση να έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα και κρίση για το αν συντρέχουν όλες οι ανωτέρω περιστάσεις. Όπως διαπιστώνεται επίσης η κρίση των οργάνων της Πολιτείας, όπως αποτυπώθηκε στην απόφαση για την μη ανανέωση των συμβάσεων ΙΔΟΧ Covid-19, είναι διαφορετική, οπότε η μόνη λύση παραμένει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP