Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Νοσοκομείο Σερρών: Ψόφια έντομα και περιττώματα τρωκτικών στους διαδρόμους - Ελλιπής η καθαριότητα

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

/ by Newsroom

Κατακερματισμένη είναι η υπηρεσία καθαριότητας και δημιουργούνται προβλήματα που ενέχουν κινδύνους. Την αποκάλυψη αυτή κάνει σήμερα η τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ με έγγραφα από τα πρακτικά των τακτικών συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Η κατάσταση πάντως είναι τραγική όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες που εξασφάλισε το ΕΠΙΛΟΓΕΣ και δείχνουν, περιττώματα τρωκτικών και γόπες στους διαδρόμους του νοσοκομείου Σερρών.

Γόπες στα σκαλοπάτια του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Κατσαρίδα και έντομα ψόφια. Λίγο πιο κάτω περιττώματα τρωκτικών και όλα αυτά μέσα στους διαδρόμους, ορατά σε όλους τους ασθενείς και τους επισκέπτες. Στάχτες στις γωνίες και κάθε λογής βρομιές έρχονται να προστεθούν στην υγρασία και το ξεφλούδισμα των ταβανιών. Και φυσικά τουαλέτες που δείχνουν ότι έχουν καιρό να καθαριστούν
Αυτή είναι η εικόνα στο ίδρυμα των Σερρών.

Η τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ αποκαλύπτει έγγραφο-απόσπασμα των πρακτικών- ότι η διοίκηση του νοσοκομείου παραδέχεται ότι η υπηρεσία καθαριότητας είναι κατακερματισμένη και ότι αυτό είναι επικίνδυνο.
Στην 21 Τακτική Συνεδρίαση του δ.σ στις 20. 9.2022, δηλαδή την προηγούμενη Τρίτη, όπου υπήρξε εισήγηση για παράταση παροχής υπηρεσιών εταιρίας καθαριότητας ελήφθη υπόψη ότι:

-«Το υπ’ αριθμ. :9917/20-06-2022 έγγραφο του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, κατά το οποίο κοινοποιήθηκε η διαγραφή υπαλλήλων ΣΟΧ, ένεκα μη εμβολιασμού. Πιο επεξηγηματικά, εκ της υπηρεσίας καθαριότητας διεγράφησαν εννέα (9) άτομα ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, διατελώντας μέγιστο πλήγμα στην ήδη κατακερματισμένη υπηρεσία.»

-«Το γεγονός ότι η υπηρεσία καθαριότητας απασχολεί αριθμό υποδεέστερο του αναγκαστικού κατωτάτου ορίου, ώστε να λειτουργεί ευρύθμως. Πιο συγκεκριμένα , εκ των πενήντα δύο (52) αρχικώς προσληφθέντων ατόμων, σύμφωνα και με το αριθμ. ΔΥ/30-8-2022 έγγραφο του Τμήματος Προσωπικού υπηρετούν 39 υπάλληλοι Σ.Ο.Χ και 4 επικουρικοί Ι.Δ.Ο.Χ γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στο προγραμματισμό ωραρίων και ενέχει κινδύνους για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Περί του προαναφερθέντος, είθισται να μνημονευτεί ότι πέραν του νοσοκομειακού χώρου, η καθαριότητα περιλαμβάνει τα κτίρια της Ψυχιατρικής Σχολής, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Νιγρίτας καθώς και το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Νιγρίτας.»

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι αρχές Αυγούστου-συγκεκριμένα στις 08.08.2022- ματαιώθηκαν οι διαγωνισμοί για την καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση. Στο έγγραφο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών της 08.08.2022» αναφέρεται ότι αποφασίστηκε :

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Την ματαίωση των διαγωνισμών περί υπηρεσιών ασφαλείας (φύλαξης), υπηρεσίες προσωπικού εστίασης και υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων, για αποχρώντες λόγους δημοσίου συμφέροντος, που επιβάλλουν την εν λόγω ματαίωση, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ανατραπείσα οικονομική ισορροπία μέσω ανάλογης προσαρμογής της εργολαβικής αμοιβής, αποκλειστικά κατά το μέρος που έχει επηρεαστεί από τις τελευταίες νομοθετικές μεταβολές και επανάληψη αυτών με τροποποίηση προδιαγραφών.

Αν και η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στο τέλος σημειώνεται ότι μειοψήφησαν οι κύριοι
Μειοψηφούντων: των κ.κ. Παπαμιχάλη και Δαλαβέρα, οι οποίοι προτείνουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την πλήρη ματαίωση των εν λόγω διαγωνισμών. Επικυρώνει την απόφαση σήμερα.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΝΣ : «ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ»

Οι συμβασιούχοι πάντως στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών δηλώνουν στην κάμερα της τηλεόρασης ΕΠΙΛΟΓΕΣ ότι με 3μηνες συμβάσεις ζουν μέσα στην αβεβαιότητα.


Πηγή: epiloges.tv (Αναστασία Κεχαγίδου Χαβαλέ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP