Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Διεθνής συνάντηση του έργου rEUnite στη Μαδρίτη

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

/ by Newsroom


Στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη της Ισπανίας της διεθνής συνάντηση των νέων του έργου Europe Reunited με το ακρωνύμιο rEUnite, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» της Ε.Ε., σκέλος 1 «Ιστορική μνήμη». Η εν λόγω συνάντηση διοργανώθηκε από τον εταίρο της Ισπανίας, το Guaranì Association. 

Στόχος του προγράμματος είναι η κινητοποίηση των νέων της Ευρώπης και η προώθηση της ενεργούς συμμετοχής τους στα κοινά μέσα από την κατανόηση της εξέλιξης και του θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και του σημαντικού ρόλου της συνύπαρξης των εθνών. 


Το θέμα της συνάντησης ήταν «Δημοκρατική μετάβαση και πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση “Που τελειώνει η Ευρώπη”», όπου 26 νέες και νέοι από την Ελλάδα (Σέρρες), τη Γερμανία (Ζουλ), την Ιταλία (Φλωρεντία), την Ισπανία (Μαδρίτη), την Πολωνία (Βαρσοβία), την Αγγλία (Λονδίνο), τη Βουλγαρία (Βελίκο Τάρνοβο), την Κολομβία και την Ουκρανία και είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά. 

Τον Δήμο Σερρών εκπροσώπησαν δύο άτομα που συμμετέχουν στην τοπική ομάδα νέων του έργου rEUnite, ήτοι: Αργύριος Βόγιαρης (Απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων) και Αθανασία Βόγιαρη (Απόφοιτος Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών). 

Η συνάντηση περιλάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων που στόχο είχαν τόσο την εμβάθυνση επί του θέματος αλλά και τη δημιουργία ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος και την ανταλλαγή πολιτισμού και γνώσεων. Η πρώτη μέρα του καλωσορίσματος, ο πάγος έσπασε με ένα παιχνίδι Kahoot «Τι γνωρίζεται για την Ε.Ε.;» και ακολούθησαν παρουσιάσεις από εταίρους για το πώς η είσοδος στην ΕΕ επηρέασε κάθε χώρα. 

Τη δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες εμβάθυναν στο θέμα και μοιράστηκαν ανησυχίες για ορισμένα κοινά ζητήματα που αφορούν την ΕΕ, τα δικαιώματα και νέες κρίσεις. Έγινε μια διάλεξη σχετικά με τις νέες προκλήσεις στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το μεταναστευτικό αλλά και θέματα των νέων και οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες όπου συζητήθηκαν τα μελλοντικά βήματα και προτάθηκαν αλλαγές. Κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων προέκυψαν ορισμένα ενδιαφέροντα θέματα και συμπεράσματα. Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στη Μαδρίτη όπου οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες, τους δόθηκαν διαφορετικά προβλήματα να επιλύσουν και να μάθουν για την πόλη. 

Καθώς ήταν η τελευταία συνάντηση για το έργο, ήταν μια πολύ συγκινητική αλλά και παραγωγική εκδήλωση, που κατέληξε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα και προτάσεις προς τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP