Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Εναρκτήρια συνάντηση του Έργου “BIKE CITIES”

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

/ by Newsroom


Ο Δήμος Σερρών, ενεργώντας ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου «Δίκτυο Πόλεων για ποδήλατα, ηλεκτρικά ποδήλατα κ.λπ., με ακρωνύμιο «BIKE CITIES» πρόκειται να διοργανώσει την Εναρκτήρια Συνάντηση του έργου στις Σέρρες, στις 24 Νοεμβρίου 2022 στις 11.00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Philippos Xenia με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συμμετεχόντων εταίρων. 

Το έργο «BIKE CITIES» χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg IPA CBC «Ελλάδα - Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» και το εταιρικό σχήμα αποτελείται από τους κάτωθι φορείς :

  • Δήμος Σερρών

  • Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Α.Ε

  • Δήμος Strumica 

  • Κέντρο Ανάπτυξης και Προώθησης «Promo Idea» 

Το έργο «BIKE CITIES» στοχεύει στη δημιουργία μιας κοινής ποδηλατικής τουριστικής ταυτότητας σε έναν πολλά υποσχόμενο τομέα μέσω υποδομών ποδηλασίας, εξοπλισμό υποδοχής χρηστών και αθλητικών γεγονότων, μιας καινοτόμου πλατφόρμας και δραστηριοτήτων δικτύωσης για την ανάπτυξη τουριστικών υπηρεσιών με γνώμονα το ποδήλατο, προκειμένου να βελτιωθεί το διασυνοριακό τουριστικό προϊόν και να ενισχυθεί η τουριστική ροή στην περιοχή.

Αυτή η προτεραιότητα του έργου θα συμβάλει στη βελτίωση της τοπικής ελκυστικότητας και ανάπτυξης και στην προώθηση του τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή για την ενίσχυση της απασχόλησης στον τουρισμό. Μακροπρόθεσμα, το έργο στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και των ευκαιριών απασχόλησης με την ανάπτυξη ενός βιώσιμου και υπεύθυνου τουριστικού δυναμικού της διασυνοριακής περιοχής, μέσω καινοτόμων και ποιοτικών τουριστικών προϊόντων και μέσω της επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Η εναρκτήρια συνάντηση περιλαμβάνει την αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εταίρων σχετικά με τον προγραμματισμό των δράσεων και των παραδοτέων του έργου, ιδιαίτερα εκείνων που πρόκειται να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP